WhatsApp’ın beklenen özelliğinden yeni görüntü geldi

WhatsApp’ın beklenen özelliğinden yeni görüntü geldi
WhatsApp mesaj tepkileri özelliğine ilişkin yeni ekran görüntüsü yayımlandı. Tepkilerin bildirimleri destekleyeceği aktarıldı.

WhatsApp’ın beklenen özelliğinden yeni görüntü geldi

Faruk Doğan'ın haberine göre; WhatsApp, kullanıcıların birbirlerine karşı duygularını ifade etmelerini kolaylaştırmak için çalışıyor. Beta aşamasına geçildiği öğrenilen ‘tepkiler’ işlevi sayesinde, herhangi bir mesaja yalnızca emoji ile tepki verilebilecek. Halihazırda iMessage, Facebook Messenger ve Instagram Mesajlar dahil olmak üzere çoğu platformda var olan bu özellik yakın bir zaman içimnde WhatsApp’a da gelecek.

Mesajlaşma platformu sınırlı sayıda kullanıcı kitlesiyle mesaj tepkilerini test ediyor. Özelliğe erişimi olan WABetaInfo, WhatsApp’ın ayarlar kısmına eklenen ve tepkiler işleviyle bağlantılı olan yeni seçeneği paylaştı.

WHATSAPP MESAJ TEPKİLERİNİ BİLDİRİM OLARAK ALABİLECEKSİNİZ

Whatshap kullanıcıları, her mesajın üzerine yerleştirilecek emoji sayesinde birbirlerine tepki bıraktıklarından haberdar olacaklar. Bunun yanı sıra WhatsApp, tepkilerin bildirim olarak gönderilmesine de izin verecek. Dilerseniz mesajlarınıza bırakılan her emoji için ayrıca bildirimler almayı seçebileceksiniz. WABetaInfo bu seçeneğin ekran görüntüsünü web sayfasından paylaştı. Beta kullanıcılarına ulaştığını da ifade etti.

Ayarlar > Bildirimler kısmına ‘Tepki Bildirimleri’ isimli yeni özellik eklendi. Anlaşıldığı üzere bu varsayılan olarak aktif gelecek. Fakat isterseniz ‘Bildirimleri Göster’ seçeneğini kapatarak, tepki bildirimlerini devre dışı bırakabileceksiniz. Eğer ‘bildirimler gelsin ama ses çıkmasın’ istiyorsanız, yine aynı ayarlardaki ‘Ses’ seçeneğini kapatarak bu isteğinizi gerçekleştirebileceksiniz.

WhatsApp’ın testine devam ettiği tüm özellikler gibi, Tepki Bildirimleri özelliği de şimdilik beta aşamasında. Edinilen bilgiye göre iPhone kullanıcılarının erişimine açılmakla birlikte yakında Android‘e de gelecek. WhatsApp, mesaj tepkilerini hayata geçirdikten sonra eş zamanlı olarak bildirimler de dünya genelinde kullanıma sunulacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.