WhatsApp acil diyerek uyardı! Hesabınız gidebilir

WhatsApp acil diyerek uyardı! Hesabınız gidebilir
Uzmanlar, WhatsApp kullanıcılarını acilen hesaplarını güvence altına almaları konusunda uyardı.

WhatsApp 'acil' diyerek uyardı! Dikkat edin

Siber uzmanlar, özellikle Noel döneminde hack ve dolandırıcılık girişimlerin büyük artışlar olduğu konusunda uyarılarda bulunarak WhatsApp kullanıcılarını acilen hesaplarını güvence altına almaları konusunda bilgilendirdi.

WhatsApp kullanıcıları, bilgisayar korsanları tarafından düzenli olarak hedef alınıyor. Hatta bazı dolandırıcıları, WhatsApp hesabınıza girmek için aile üyesiymiş gibi bile davranabiliyor. Bir kez WhatsApp hesabınıza girdiklerinde bu dolandırıcılar sizi taklit ederek arkadaşlarınızı ve aile üyelerinizi de hack'leyebilir.

Elde edilen bilgilere göre, Authlogics'in kurucu ortağı Steven Hope, "Tatil döneminde bilgisayar korsanlarının daha cüretkar ve sinsi hale gelmesi kimseyi şaşırtmamalı" diyor.

NE YAPILABİLİR?

Öncelikle tanımadığı ve istenmeyen iletilerdenr kaçınmalısınız. İki adımlı kimlik doğrulama kullanarak PIN'inizi gizli tutmalı, hatta biyometrik kullanıma geçmelisiniz. Cihazınızı yanınızdan ayırmayın, kullanmadığınız da ekran kilidinin aktif olduğundan emin olun.

Uçtan uca şifreleme güvenli olsa da her zaman için risk var. Eğer tüm önlemleri alıp da hesabınızı yine de kaybettiyseniz bile tekrar kurtarma imkanınız mevcut.

WhatsApp hesabınızı başka birinin kullandığından şüpheleniyorsanız öncelikle kişilerinizi uyarmalısınız. Çalınan bir WhatsApp hesabını geri almak için telefon numaranızla WhatsApp'ta oturaum açın ve SMS ile doğrulayın. Oturumu açtığınızda bilgisayar korsanının oturumu otomatik olarak kapanacaktır.

Ancak hesabınızı ele geçiren kişi, iki adımlı doğrulama koduna geçmiş olabilir. Bu durumda hesabınızı geri almak için 7 gün beklemek zorunda kalırsınız. 7 günün sonunda bilgisayar korsanının oturumu otomatik olarak kapatılacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.