Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Vedat Bilgin'den EYT açıklaması
EYT maaşları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak" dedi., "Kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak" dedi.

EYT'nin açıklanması ile birçok vatandaş maaşlarına kavuşurken, bazı vatandaşlar ise maaşlarını ay sonunda almak için bekliyor. Konu ile ilişkin merak edilen soruları NTV yayınında cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin merakları giderdi.

"BU HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMLANIR"

En çok merak edilen sorulardan emekli maaşı bağlanma süresi ile ilgili soru üzerine cevap veren Bilgin, 1 milyon 700 bin dolayında başvurunun geldiğini, üç aydır SGK personelinin titiz bir çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Açıklamalarına devam eden Bilgin, "Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Çok az bir süre kaldı, bu hafta içerisinde tamamlanır. Tamamlanmasa da en fazla bir hafta veya 10-15 gün sarkar. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok" dedi.

TEMMUZ AYI BEKLENTİSİ

Vatandaşın Temmuz ayındaki beklentisine ilişkin açıklamalarda da bulunan Bilgin, "Temmuzda da aynı, benzer bir süreç işleyecektir" dedi.

Memur maaşlarının 22 bin lira olacağını vurgulayan ve konuşmalarına devam eden Bilgin, "Son kapattığımız dosya, geçici işçiler dosyası oldu. Onu Meclis'e intikal ettirebildik. Bunların birçoğu Meclis'te çözülecek. Yani biz hazırlığı yapıyoruz, teknik çalışma Meclis'te yapılıyor. Dolayısıyla orada benim önümde taşeron işçileri kaldı" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.