Valilikten kritik uyarı

Valilikten kritik uyarı
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun genelinde kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Denize girilmemesi konusunda Valilikten uyarı geldi.

Samsun Valiliği'nden denize girilmemesi konusunda uyarı geldi. Özellikle Samsun ve Ordu ile çevresinde etkili olması beklenen yağışların yer yer gök gürültülü ve sağanak şeklinde olması konusunda Meteoroloji'den duyuru yapıldı.

YER YER ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelerin ardından vatandaşları uyaran Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Oluşması muhtemel faktörler ise ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda riskler” açıklamasına yer verildi.

aw021572-05.jpgSamsun Valiliği’nden;

“Kıymetli hemşehrilerimiz; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan alınan verilere göre bugün ilimiz sahilinde rüzgar beklendiğinden, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesini önemle rica ederiz.” duyurusu yapıldı.

aw021572-04.jpg

Samsun’da pazar gününden itibaren gök gürültülü sağanak beklenirken, hava sıcaklığının ise 27 derece olması tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.