Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Vadedilmiş senaryolar silinmez zamanına ertelenir..!

Rusya-Ukrayna Ekseninde Fütürüst Yaklaşım.

Dünya da üç ülke vardır gücü taşınabilen, dondurulabilen, erteleyebilen ama hiç yok olmayan. Gücünü hep koruyan İsrail, İngiltere, Yunanistan. Bu üç ülkenin kültleri ve kadim tarihleri kesinlikle iyi incelenmelidir. Bu üç ülke kritik öneme sahiptir. Ne Çin, ne ABD, ne de Rusya tek başına küresel güç değildir.

Amerika'yı kuran İngiltere'den göç eden Anglo-saxon Yahudiler, Ortodoks Hıristiyanlar, İspanyol Katolikler İngiltere, Portekiz, Fransa ve Avrupa birlikte kurmuşlardır.

"Anglo-saxon" denilince İngiltere ve ABD ile bunları gölge gibi hep yanında olan ve destekleyen Yahudi akıl ve sermaye akla gelmelidir. Günümüzde Anglo-saxon ülkeleri Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelan da olarak sıralanmaktadır. Demokratları ve Cumhuriyetcileri yönetenler genelde Wasp denilen Protestan Anglo-saxon'lardır.

WASP, şu anki Amerikan devletinin Üst Aklını oluşturan beyaz tabakadır. Buradan anlaşılacağı gibi Avrupa, Amerikasız asla bir şey yapamaz. Amerika'da İngiltere'siz bir şey yapamaz, İngiltere de Anglo-sakson Yahudi'siz bir şey yapamaz, gayet tabi ki Amerika da. Eğer Asya da bir plan varsa Anglo-saxson Yahudi'siz bir plan düşünülemez. Ve Türkiye ilk ve doğru hamleyi İsrail Cumhurbaşkanı ile 14 yıl aradan sonra görüşmeyle atmıştır. Türk tarihi kadim tarihtir. Türk diplomasisi tecrübelidir İsrael doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya muhakkak ulaştıracaktır. Bugün Rusya'da ve Ukrayna'da Yahudiler ve Ortodoks Hıristiyanlar etkindir. Tıpkı Amerika da olduğu  gibi.

Rusya'nın anlamı kayıktır Ruslar Viking'tir. Ukrayna' nın anlamı sınır boyu onlar da Kiev Kinezliginden geliyor aslen Kiev'in ilk kurucuları Hazar Türk boyudur. Bulan Kağan ve Oba diah Kağanın önderliği ile Hazarlar arasında Ortodoks Musevilik yayılmış, 860'da Bizansın etkisi ile Sent Siril Hazar İmparatorluğuna gelerek Hazar halkını Hıristiyanlığa teşvik etmeye başlamış fakat sonunda başaramamış çünkü Hazarlar Museviliğin temel esaslarını benimsemişlerdi. Buna rağmen Sent Siril Slavların çoğunu Hıristiyanlığı benimsetti. Musevi, Hıristiyan ve Müslüman temsilcileri ile görüşerek 838'de Bulan Kağan Museviliği benimsedi. Hazar Kağanlığı ve genel halk Museviliği benimsedi.

Aşkenaz Yahudilerinin asıl kökeni, Hazar bölgesine yerleşen Türk boylarıdır. Elhaik'e göre bu nüfusun bir kısmı 8'inci yüzyılda Yahudiliğe geçti ve 'Hazar Tezi'ni oluşturan göç yollarını kullanarak Avrupa kıtasına doğru ilerledi. Oradan İngiltere'ye Anglo-sakson Yahudiler işte bu Hazar Yahudileri daha sonra Amerika kurulurken Anglo -saxson Yahudilerin kontrolünde dünyanın birçok yerinden gelen Yahudi Amerika kıtasına da yerleştirildi. Yahudi tarihçi Julius Bruzkus'un eski Kiev´in Türk Hazar menşei adlı makalesi var. Makale rahmetli Halil İnalcık tarafından Türkçeye çevrilmiştir. O bölgede eski Hazarca'da bunun incelemesinde Kiev alçak yerleşme alanı kıyı ev manasına gelir. Aynı zamanda bölgedeki Kiev´in eski yerleşim yerlerinden biri olan Sambat´ta yüksek yer manasına gelen Hazarca bir kelimedir. O bölgedeki mücadeleyi Türklerin kaybetmesinden sonra, Altın Ordu Devleti yıkıldı, ardından Kırım Hanlıkları kuruldu. 16. yüzyılda Rus çarlığının yükselmesiyle birlikte Ruslar işgal etti. 18. yüzyılda Kırım´ı işgal ettiler. Bu bölgelerdeki Türk hakimiyeti Osmanlı´yla bir süre devam etsede sonun da Osmanlılar kaybetti ve bunun üzerine bölge Rusya´nın eline geçti" ifadelerini kullandı.

Kaynaklara dayanarak yapılan tahminlere göre, Hazar kökenli Yahudiler Ukrayna Yahudi'lerinin %60'ını tüm Aşkenazlar'ın da %25'ini oluşturdu. Musevi inancına bağlı Doğu Avrupalı Türkler, Slavlar aynı zamanda Almanya'da 2. Dünya Savaşında Naziler tarafından öldürülenlerin kökeni Hazar Musevileri'dir. Aşkenaziler Yahudilerin Orta ve Doğu Avrupa koludur. Orta Çağ'da dini zulüm, anti-semitizm ve ayrımcılık nedeniyle Aşkenazi nüfusunun çoğunluğu sürekli olarak Doğu Avrupa'ya doğru kaymıştır, Kutsal Roma İmparatorluğu'ndan bugünkü Belarus'un bazı bölümlerini içeren Polonya-Litvanya Topluluğu'nun daha sonraki bölgelerine taşınmıştır. Estonya, Letonya, Litvanya, Moldova, Polonya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna'da birçok Aşkenazi diaspora kasabaları bulunmuştur. Ancak günümüzde birçok Aşkenazi İsrail'e, ABD'ye Birleşik Krallığa ve Fransa'ya göçmüştür.

Buradan çıkan sonuç; Yeniden Dünya yeni akılla senkronize oluyor, digital çağı yakalayarak bir düzen kurmaya çalışılıyor, bu düzenin kralları şimdilik 4 devlet görülüyor. Amerika, İngiltere, Rusya, Çin sadeleştirirsek bunların aklı Anglo-saxson Yahudiler. Sanmayın ki ABD, Rusya ile düşman hayır efendim kesinlikle çok iyi dostlar bizim en büyük sıkıntımız dinlerin olgunlaştığı değer kazandığı dönemlerde, din Türklerin boylara, beyliklere yayılması ile imparatorluğa dönüşmesinde Kılıç'ın kını din olmuş, sürükleyici etken rol oynamış, yoksa uluslararası ilişkiler de din faktörünü kaldırın Türk'ler kadim devlet ve medeniyet götüren bir devlet aynı zaman da bir kült. Hazar Yahudi Türk devleti tarihte var ve Yahudilerle akrabayız. Anglo-saxson Yahudilerinin bir çoğu Hazar Yahudileridir. Unutmayınız, Karabağ da İsrael Hazar Türk Musevi Devleti kültü nedeniyle, Azerbaycan'a destek vermiştir. Ukrayna'da Hazar Türk Musevi göçünün ve medeniyetinin yer aldığı bir devlettir.

Asya da Yahudi İmparatorluğunun kuruluş öncesi demoğrafik sınırları mı çiziliyor? Yahudiler en çok Türkler ile kadim geçmişte etkileşmişler, karışmışlar. Rusya'nn batısında Polonya, kuzeyin de Ukrayna, doğusun da Kazakistan kadim tarihteki göçleri sebebi ile Yahudi nüfusa sahip devletlerdir. Ukrayna da Hazar Yahudilerinin varlığından bahsettik. Kazakistan'da da ciddi manada Kazak Yahudi nüfusu vardır. Kazak Yahudilerinin çoğu Aşkenaz olup Rusça konuşmaktadır. Konu derin ve uzun dikkatinizi Yeni Dünya düzeninden önce Yahudi göçlerinin demografik yapısına ve güçlenen Yahudilerin geri dönüşüne çekmek istedim. Tesadüf yoktur tarih vardır ilginçtir ki Hazar kelimesi, gez(mek) Ka-zar; gezer yani serbest dolaşan, bir yere bağlı olmayan anlamına gelmektedir.Yahudi'ler ile Hazar Türkleri'nin ortak kültürlerini ve yaşamsal etkileşimlerini ortaya zerre de olsa koyduk konu bütünlüğünü korumak maksadıyla bu  haftaki yazımı noktalıyorum.

Gelecek vizyonu çizmek için senaryo yazmak gerekir. Bir daha ki yazımız daha ilginç ve çekici olacak eminim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları