Uzun yolculuğa çıkarken ne yemeliyiz

Yaz mevsiminde uzun yolculuğa çıkacakların yanında kuru meyve, tam tahıllı poğaçalar, tam tahıllı kraker, galetalar taşıyabileceği kaydedildi. Uzmanlar, dilimlenmiş sebzeler, tahıllı bisküvi ve sağlıklı içeceklerin yolda mideyi rahatlatarak hem tok tutacağını hem de kan şekerini dengeleyeceğini kaydediyor. Yolculuk sırasında mide bulantısı yaşayanların tam tahıllı kraker ve galetalar tüketebileceği ifade ediliyor. Yoğurt, yulaf ezmesi, taze veya kuru meyveler, kuru yemişler atıştırmalık olarak azık olarak alınabiliyor. Açlığı bastırmak ve vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için hava almayacak bir saklama kutusu veya kilitli poşet içerisine dilimlenen salatalık, havuç, biber gibi sebzelerin yolculukta bulunması tavsiye ediliyor.

Uzmanlara göre, yolculukta vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için seyahat edenlerin yanlarına meyve almaları gerekiyor. Kayısı, kiraz, çilek, şeftali, nektari gibi meyveler yolda tüketilebilir. Kepekli, çavdarlı ve tam buğday gibi unlardan yapılmış tahıllı bisküviler lif ihtiyacını karşılayacak sağlıklı bir seçenektir. Yanında ayranla birlikte tüketildiğinde de daha uzun süreli tokluk sağlayacaktır. Sıcak havalarda serinlemek için asitli içecekler yerine maden suları gibi içeceklerin tüketimi, terlemeyle kaybedilen elektrolit kaybını karşılamak için tercih edilebilir. Tokluk sağlaması için de süt, ayran gibi içecekler tüketilebilir. Seyahat sırasında yolcuların yanında taşıyabileceği sağlıklı, pratik ve doyurucu atıştırmalıkların başında oldukça tok tutacak peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillik, avokado ve tam tahıllı ekmekle yapılacak sandviçler geliyor. Peynir gibi hızlı bozulabilecek gıdalar ise uzun saatler bekletmeden tüketilmeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları