Uzun yola çıkacaklara önemli uyarı ‘Direksiyon başında mutlaka uygulayın’

Uzun yola çıkacaklara önemli uyarı ‘Direksiyon başında mutlaka uygulayın’
Direksiyon başında sürücülerin sıkça başına gelen otoyol hipnozu nedir?

Uyanık olduğumuz, gözlerimizin açık olduğu ancak zihnimizin uyuduğu zamanlar, bu durumu yaşayanlar için büyük bir risk arz eder. Yemek yaparken, ders çalışırken, bir şeyler okurken, araba kullanırken bu durum başımıza gelebilir.

Bu duruma düşmemeniz gereken en önemli anlar ise araba kullanırken olanlardır. Araç kullanırken başınıza gelen bu durum ‘Otoyol Hipnozu’ olarak adlandırılır. Otoyol hipnozu direksiyon başındayken uyumanıza, dalgın olmanıza sebep olur, bu durumda sizi, çevrenizdekileri ve sevdiklerinizi tehlikeye atar.

Özellikle direksiyon başında otoyol hipnozuna yakalanmamak için yapmanız gereken birkaç basit şey var. ‘Ben iyi araba kullanırım’ ya da ‘gece araba kullanmak benim için çocuk oyuncağı’ gibi sözler, otoyol hipnozu için geçerli değildir.

Otoyol hipnozuna yakalanmamak için Nöroloji uzmanları, gün ışığında araç kullanmayı, uzun yola çıkılacaksa kahve tüketmeyi, tok karnına direksiyon başına geçmeyi, havanın sıcaklığına göre klimayı çalıştırmayı, müzik dinlemeyi, araç içerisinde yanınızda biri varsa dikkatinizi dağıtmayacak şekilde onunla konuşmayı ya da konuşanları dinlemeyi ve sık sık mola vermeyi öneriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.