Uzun evliliğin sırrı bulundu 'Mutlu evliliğin altın kuralı'

Uzun evliliğin sırrı bulundu 'Mutlu evliliğin altın kuralı'
Aşık olduğu insanla ölene dek aynı hayatı paylaşırken mutlu olmak herkesin isteği, ABD’de 230 çift gözlemlenerek hazırlanan araştırma verileri uzun süren evliliğin sırrını açıkladı.

Uzun evliliğin sırrı bulundu 'Mutlu evliliğin altın kuralı'

Evlilik de iyi günde, kötü günde diyerek verilen sözler kişiden kişiye değişen sebeplerden ötürü ölene dek tutulamaya biliyor. Son yıllarda şiddetli geçimsizlik kaynaklı boşanma oranlarının oldukça yüksek olması, Aile danışmalığına talebinde artmasına neden olurken mutlu evliliğin sırrı merak ediliyor.

ABD ARAŞTIRDI

ABD merkezli yayın yapan Journal of Consumer Resource dergisinin konuya ilişkin 230 çifti gözlemleyerek hazırladığı araştırmanın verileri ilgiyle karşılandı.

couples-in-love-men-bouquets-wedding-groom-bride-567447-3000x2000.jpg

Gözlemlenen 230 çiftte ırk çeşitliliği de göz önüne alındı. Böylelikle araştırmaya katılan çiftlerden dörtte üçünün beyaz,yüzde 12’sinin siyahilerden olmasına dikkat edildi. Ortalama hane gelirlerinin 50 bin dolar ve çiftlerin yüzde 10'unun çocuk sahibi olduğunun bilgisi aktarıldı.

1521183392-1-1.jpg

Araştırma da ilk kez evlenen katılımcıları harcamalarına ve banka hesaplarına binayen 3 gruba ayırarak inceledi. Birinci gruba ayrı banka hesaplarıyla devam etmeleri, ikinci gruba ortak hesaba geçmeleri, üçüncü gruba da buna kendilerinin karar vermeleri konusunda direktif iletildi.Ortak banka hesabı açmaları söylenen çiftlerin, ayrı hesaplara sahip bulunanlara göre aralarındaki bağın önemli ölçüde daha çok kuvvetlendiği gözlemlendi. Öte yandan ayrı hesapları bulunan çiftlerin ise finansal ilişkilerini "değiş tokuş" olarak gördüklerini buna binayen ilişkinin ömrünün de etkilendiği ortaya konuldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.