Usta oyuncu Fatma Girik'e veda

Usta oyuncu Fatma Girik'e veda
Tedavi gördüğü hastanede korona virüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik son yolculuğuan uğurlanıyor.

Usta oyuncu Fatma Girik'e veda

Türk sinemasının efsane oyuncularından Fatma Girik, pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede korona virüse bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Yeşilçam'ın usta ismi ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için Şişli Belediyesi Başkanlık binasında bir tören düzenlendi.

"GİRİK'LE ÇALIŞMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUM"

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Şişli Belediyesi eski başkanımız ve ülkemiz sinemasının duayen oyuncularından dev bir sanatçıya veda etmek için bir araya geldik. Fatma Girik'in zamansız gidişiyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Fatma Girik benim için çok önemli bir isimdi. Belediye başkanlığı döneminde kendisiyle çalışıyor olmaktan her zaman büyük bir onur duydum. 1994 seçimlerinde 1.5 ay boyunca sabah 07:00'den akşam 01:00'e kadar bütün Şişli'yi adım adım dolaştık. Usta sanatçılığı ve toplumsal içerikli filmleri ile milyonların gönlünde taht kurmuş bir isimdir" ifadelerini kullandı.

kapak_101348.jpg

Fatma Girik için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda program düzenlendi. Programa Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Girik'in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Ahu Turan ve sanat camiasından birçok isim katıldı. Fatma Girik'in tabutu bir dönem başkanlık görevini yaptığı Şişli Belediyesi önünde gerçekleştirilen törenin ardından Cemal Reşit Rey'e getirildi ve sahnenin ortasına konuldu.

Törende, Fatma Girik'in oynadığı filmlerden kesitler gösterildi. Ardından Fatma Girik'in sevenleri Türk bayrağına sarılı naaşının yanına gelip kürsüye çıkarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Fatma Girik'in naaşı cenaze namazının kılınması için Teşvikiye Camii'ne doğru yola çıkarıldı.

Öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Girik'in cenazesi Bodrum'da hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.

fatma-girik-icin-ilk-toren-sisli-belediyesinde-duzenlendi-fotograflar_2663_dhaphoto9.jpg

BODRUM'DA DEFNEDİLECEK

Girik için Şişli Belediyesi'nde yapılan vedalaşmanın ardından 11.00'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni yapılacak. Öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Girik'in cenazesi Bodrum'da hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.