Usta kalem Mario Levi'ye veda

Usta kalem Mario Levi'ye veda
İstanbul'da 66 yaşında hayatını kaybeden Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü yazar 66 yaşında hayatını kaybeden Levi, Kadıköy'deki Acıbadem Musevi Mezarlığı'ndaki Sinagog'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi Ece Erdoğuş Levi ve ailesi ile birlikte törene katılan yakınları, Levi'yi son kez uğurladılar.

Mario Levi'nin kaleme aldığı "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" ve "Size Pandispanya Yaptım" gibi eserler, edebiyat dünyasında önemli bir iz bıraktı. Levi'nin vefatı üzerine düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu da katıldı. Levi'nin eşi, ailesi, yakın çevresi ve sevenlerinin yanı sıra, çeşitli kurumlar, kuruluşlar ve siyasi partiler de cenaze törenine katılım gösterdi.

Törende bir konuşma yapan Spiker - Sunucu Gülgün Feyman, Levi'nin sadece Türkiye için değil, dünya çapında bir değer olduğunu vurguladı. Feyman, Levi'nin Türkçe'ye olan derin sevgisini ve edebiyata katkılarını unutmamamız gerektiğini belirterek, "Onun adına atölyeler düzenlenmeli çünkü Mario Levi 'Benim en derin ülkem Türkçe' diyen özel bir insan" dedi ve ön yargılardan arınmamızı, birbirimizi ötekileştirmememizi istedi.

Mario Levi'nin cenazesi törenin ardından Acıbadem Musevi Mezarlığı'na defnedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.