Üsküdar-Samandıra arasında metrolar kafa kafaya çarpıştı! Metro İstanbul’dan açıklama geldi

Üsküdar-Samandıra arasında metrolar kafa kafaya çarpıştı! Metro İstanbul’dan açıklama geldi
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki tren kafa kafaya çarpıştı. Metro İstanbul’dan açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Metro İstanbul, dün teknik bir arıza olarak duyurduğu M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. İşletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin temas etmesi sonucunda meydana gelen sorun, Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan'ı 22 Nisan'a bağlayan gece gerçekleşti.

ekran-goruntusu-2024-04-23-150201.png

Bu temas sonucunda zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam ediyor. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması planlanıyor ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilecek.

ekran-goruntusu-2024-04-23-150153.png

Bu tarihe kadar Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında yaklaşık 15 dakika aralıklarla mekik seferlerinin yapıldığı aktarılan açıklamada, Altunizade-Samandıra merkez istasyonları arasında normal sefer tarifesinin uygulandığı kaydedildi.

ekran-goruntusu-2024-04-23-150158.png

Yolcuların Üsküdar ve Altunizade istasyonunda oluşabilecek yoğunluk ve beklemelerden etkilenmemeleri için bilgilendirmelerde bulunulan açıklamada, "Üsküdar İstasyonu 1 numaralı girişin karşısında, sahil tarafında bulunan İETT durağından Altunizade yönüne, Altunizade İstasyonu'nda 6 numaralı girişin yanında bulunan İETT durağından Üsküdar yönüne, ücretsiz İETT ring seferleri düzenlenmektedir. Yolcularımız alternatif olarak bu otobüsleri kullanarak istasyonlardaki yoğunluktan etkilenmeden ulaşım sağlayabilmektedir." dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-23-150403.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.