Üremeye yardımcı tedavi uygulamaları sertifikalı eğitim programı başvuruları başladı

Üremeye yardımcı tedavi uygulamaları sertifikalı eğitim programı başvuruları başladı
Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı 2023 Yılı 2. Dönem Yeni Eğitim ve Tazeleme Eğitim Başvuruları başladı. Bakanlık başvuruların hangi tarihler arasında alınacağını açıkladı.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER


Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda şöyle denildi;

"Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı 2023 yılı 2. dönem Yeni Eğitim ve Tazeleme Eğitim Başvuruları 24.06.2023 - 07.07.2023 tarihleri arasında alınacaktır.

Genel Müdürlük Makamı’nın 21/06/2023 tarihli ve 218514906 sayılı Oluru ile 07 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan “Bakanlığımızca yetkilendirilmiş ÜYTE Eğitim Merkezine yerleştirilen kursiyerlerin eğitim dönemi planlamasına” ilişkin yerleştirme listesi Danıştay 10. Daire Mahkemesinin 16.11.2022 tarihli ve E.2022/2302 sayılı kararı çerçevesinde değerlendirilerek iptal edilmiştir.

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı 2023 yılı 2. dönem yeni eğitim ve tazeleme eğitim başvuruları 24.06.2023-07.07.2023 tarihleri arasında elektronik sistem üzerinden alınacaktır. Başvurular https://sertifikabasvuru.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak olup başvuru için istenen tüm evrakların sisteme eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir. Hatalı ve eksik belgeler ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Katılımcı yerleştirmesi başvuru sırasına göre yapılacak olup belirlenen kontenjanlara yerleştirme yapıldıktan sonra 15.06.2023 tarihinde yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Standartları hükmünce eğitim merkezi değişikliği ve erteleme talebi alınmayacaktır. Eğitim merkezine yerleştirmesi yapılan katılımcıların eğitime başlayış için belirtilen tarihe kadar başlayış yapmaması halinde o eğitim merkezini tercih eden katılımcılardan sıradaki katılımcı yerleştirilecektir. Başvurular dönemsel alınacak olup yedek listedeki kişiler için bir sonraki döneme ilişkin herhangi bir hak doğmayacaktır. Daha önce resmi yazı ile başvuruda bulunanların da başvurularını yenilemeleri gerekmektedir. Kontenjanların dolması halinde yerleştirme listesi başvuru tarihinin bitiminden önce açıklanabilecektir.

Yerleştirildiği halde katılamayacak olanların hem resmi yazı ile hem de uytesep@saglik.gov.tr adresinden Bakanlığımıza bilgi vermesi gerekmektedir."

saglik-bakanligi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.