Ünlü Türk gıda devi satıldı! Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

Ünlü Türk gıda devi satıldı! Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı
Ünlü Türk gıda devi Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan dikkat çeken bir anlaşmayı duyurdu.

Son zamanlarda Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yaptığı önemli bir anlaşma sektörde yankı bulmaya devam ediyor. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurduğu bildirimde, İzmir-Tire OSB'de faaliyet gösteren Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi'ni satın aldığını açıkladı.

Kervan Gıda'nın yaptığı bu satın alma, sektörde büyük bir heyecan yaratırken, Dryff Kurutulmuş Gıda'nın köklü geçmişi ve ürün kalitesiyle bilinen bir firma olması da dikkat çekiyor. Bu anlaşmanın, her iki şirket için de yeni fırsatlar ve büyüme potansiyeli sunacağı belirtiliyor.

Detaylı bilgilerin paylaşılmasının ardından, sektördeki gelişmeleri yakından takip edenlerin ve yatırımcıların ilgisi bu yeni ortaklığa yoğunlaşıyor. Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi'nin birlikte gelecekte neler başaracakları ise merakla bekleniyor.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Ortaklığımız Kervan Gıda, gıda sektöründe ürün çeşitliliğini artırma ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik yatırımları kapsamında gıda sektöründe freeze-dry (dondurarak kurutma) teknolojisi ile üretim faaliyeti gösteren İzmir - Tire OSB'de kurulu Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi'nin (Dryff) sermayesinin 0'üne denk gelen toplam 2.500.000 TL nominal değerli payın satın alımını 05/04/2024 tarihi itibarıyla gerçekleştirmiştir. İşleme ilişkin hisse devir sözleşmeleri 05/04/2024 tarihinde imzalanmıştır.

İlgili payların değeri 505.583 Avro olarak belirlenmiştir. Payların satınalımına ilişkin ödemelerin büyük kısmı (yaklaşık 481 bin Avro) 24 ay taksitle ödenecektir. Kalan kısmın ödemesinin ise 15/04/2024 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

Dryff, kurutulmuş gıda sektöründe en gelişmiş kurutma teknolojilerinden biri olan dondurarak kurutma alanında faaliyet göstermektedir ve temel olarak meyve, sebze, peynir vb. gibi gıda ürünlerinin kurutma prosesini gerçekleştirmektedir. Ortaklığımız Kervan Gıda açısından ise Dryff şirketinin satınalımı inovatif, stratejik ve katma değerli bir yatırım olarak değerlendirilmektedir. Ortaklığımızın ana faaliyet alanında olan jelly ve licorice kategorilerindeki ürünlerin bir kısmı da Dryff şirketinde kurutularak pazara sunulacaktır.

Halihazırda dünyanın en önemli pazarlarındaki market raflarında "freeze-dried jelly (dondurularak kurutulmuş jelly)" ürünleri yerini almaya başlamıştır. İlgili ürünlerin kilogram başına satış fiyatları, standart jelly ürünlerinin kilogram başına satış fiyatları ile kıyaslandığında katma değeri yüksek bir ürün olduğu görülmektedir. Ortaklığımız ilerleyen süreçte de kendi kategorisinde katma değeri yüksek olan inovatif ürünlere ilişkin yatırımlarına devam edecektir."

kap.jpg

kervan-gida.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.