Ünlü restoran zinciri iflasın eşiğinde: Onlarca şubesini apar topar kapattı

Ünlü restoran zinciri iflasın eşiğinde: Onlarca şubesini apar topar kapattı
Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle şirketler birer birer iflas ederken bu furyaya bir yenisi daha eklendi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, yerinde durmak bilmeyen kur nedeniyle şirketler maliyet açısından epey bir zorluk çekiyor.

Maliyet sıkıntısı nedeniyle şirketler borç batağına saplanınca işin içinden çıkamaz hale geliyor ve iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalıyor.

Florida merkezli olan ünlü restoran zincirinin, iflas başvurusu yaptığı öğrenilirken aynı zamanda onlarca şubesini de kapatma kararı aldığı ortaya çıktı.

Tijuana Flats adlı ünlü restoran zinciri, iflas başvurusunda bulunduğunu ve 10 ayrı lokasyonda bulunan şubelerine kilit vuracağını açıkladı.

Ancak şirket, franchise sahiplerine olan desteklerini aksatmayacaklarını belirterek 10 lokasyonu haricinde bulunan restoranlarının hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

İflasın eşiğine gelen şirketin kapanan şubelerini satın alan Tijuana Flats yeni bir sahiplik grubu olan Flatheads, LLC tarafından satın alındı. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Joe Christina, yapılan basın açıklamasında, "Yeni sahiplik grubunun, markanın başlangıçtaki çekiciliğini yeniden canlandırmak için yatırım yapma planlarına heyecan duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Ayrıca şirket, "Bu acil finansal adımların, uzun vadede şirketin sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.