Ünlü mağaza zinciri iflas etti 'Yüzlerce şubesi kapatılacak'

Ünlü mağaza zinciri iflas etti 'Yüzlerce şubesi kapatılacak'
Dünya genelindeki ekonomik kriz, artık içinden çıkılmaz bir noktaya ulaşmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda dünyayı saran koronavirüs pandemisiyle başlayan iflaslar, dur durak bilmeden devam ediyor.

Ukrayna-Rusya savaşıyla doruk noktasına ulaşan şirket iflasları, küresel ölçekte endişeye yol açtı. Son zamanlarda Almanya'da milyonlarca Türk'ün yaşadığı ülkede, 24 saatte bir iflas haberi gelmeye başladı.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Galeria Karstadt Kaufhof, bir süre önce iflas başvurusunda bulunmuştu ve yerel mahkeme dün itibariyle bu davayı açtı.

Galeria Karstadt Kaufhof'un iflas başvurusu kabul edildi ve Essen Yerel Mahkemesi, şirket hakkında iflas davasını başlattı.

insolvenzbekanntmachungen.de portalı üzerinden yapılan açıklamaya göre, dava dün resmen başlatıldı. Şirketin ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği biliniyordu ve Alman giyim devi üçüncü kez iflas koruma başvurusunda bulundu.

ALICI BULAMADI VE İFLAS ETTİ

Şirket, 22 Mart'a kadar bir alıcı bulamazsa, kalan 92 mağazasını kapatıp çalışanlarını işten çıkaracağını duyurmuştu. Ne yazık ki alıcı bulunamadı ve şirket nihayetinde battı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.