Ünlü banka para dağıtacak 'Yatırım yapan yaşadı'

Ünlü banka para dağıtacak 'Yatırım yapan yaşadı'
Ünlü banka Garanti (GARAN), Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile kar payı (temettü) dağıtmaya karar verdiğini duyurdu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Garanti Bankası (GARAN) Tarafından Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklama ile temettü ödemesine ilişkin ayrıntılar duyuruldu.

kapak-151117-001.jpg

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre pay başına brüt 3,1190 TL, net ise 2,8071 TL temettü teklifini genel kurula sunacak.

Açıklamada 2023 yılında oluşan vergi sonrası 87,33 milyar TL'lik kâr ile ilgili olarak bankanın ödenmiş sermayesinin yüzde 5'ine tekabül eden 210 milyon TL birinci nakit brüt temettü, 12,89 milyar TL ikinci nakit brüt temettü olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin %311,90 olan 13,1 milyar TL nakit brüt temettü bedelinin ortaklara dağıtılmasının genel kurul onayına sunulacağı ifade edildi.

Banka tarafından ödeme tarihine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin karından hissedarlara dağıtılan kısmıdır. Şirketin genel kurulu tarafından kararlaştırılan bu ödeme, hisse senedi sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Temettü, şirketin karlılığını yansıtır ve yatırımcılar için önemli bir gelir kaynağı olabilir. Temettü miktarı genellikle hisse senedi başına belirli bir miktar olarak ifade edilir. Temettü ödemesi, şirketin karının bir kısmının hissedarlara dağıtılması nedeniyle şirketin nakit varlıklarını azaltır. Bu nedenle, temettü ödemeleri genellikle şirketin karlılığı ve finansal durumuyla ilgili önemli bir gösterge olarak kabul edilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.