Ünlü akaryakıt devinden flaş karar 'Yüzlerce istasyonunu kapatıyor'

Ünlü akaryakıt devinden flaş karar 'Yüzlerce istasyonunu kapatıyor'
Artan enflasyon, bitmek bilmeyen ekonomik kriz nedeniyle epey bir zor duruma giren şirketler, zor durumdan kendilerini alı koymak için iflas ediyor, çalışanlarını işten çıkartıyor ya da iş maliyetlerini azaltmak için fazla sayıda olan şube ya da istasyonlarını kapatıyorlar.

Ünlü Akaryakıt devi herkesi şaşırtacak bir karar vererek 500 adet istasyonunu kapatmaya hazırlandığını açıkladı.

Ünlü akaryakıt devi Shell Plc, artan elektrikli araç şarj cihazı talebine cevap vermek amacıyla önümüzdeki iki yıl içinde yılda 500 perakende satış noktasını kapatmayı planlıyor.

Şirket, son enerji geçiş stratejisinde, "Müşteri ihtiyaçları değiştikçe, genişletilmiş elektrikli araç şarjı ve konforlu hizmetler sunarak perakende ağımızı geliştiriyoruz" dedi. "Toplamda, 2024 ve 2025 yıllarında yılda yaklaşık 500 Shell tesisi (ortak girişimler de dahil olmak üzere) kapatmayı planlıyoruz."

dhpfyw-x.jpg

Londra merkezli şirket, müşterilerin evde şarj etmekten daha fazlasına ihtiyaç duyması nedeniyle, kamuya açık şarj cihazlarına odaklanacağını ve bu sayının şu anda 54.000'den on yılın sonuna kadar 200.000'e çıkarılacağını belirtti.

Shell, bu kararları, şu anda Çin'de yarısından fazlasını işlettiği mevcut şarj istasyonlarının yanı sıra talebin hızla arttığı Avrupa'da hayata geçirecek.

Elektrikli araç şarj işi büyüdükçe, Shell daha yüksek bir iç getiri oranı bekliyor. Ancak şirket, hangi perakende sitelerinin kapatılacağı konusunda ayrıntı vermedi. Shell'in üretim, yenilenebilir enerji ve enerji çözümleri iş kolu başkanı Huibert Vigeveno, geçen Haziran ayında yılda 500 saha almanın, Shell tarafından işletilen sahaların yaklaşık %4'üne denk geldiğini belirtti.

original.jpg

Geçtiğimiz hafta Shell, enerji geçiş stratejisini güncelleyerek önümüzdeki on yıl için karbon emisyonu azaltma hedeflerini düşürdü ancak 2050'de net sıfır emisyon taahhüdüne sadık kaldı. Şirket ayrıca, müşteri emisyonlarını azaltmak için petrol kullanımından kaynaklanan yeni bir hedef belirledi. Bu hedefe göre, ürünlerin 2030'a kadar müşteri emisyonlarını 2021 seviyelerine kıyasla yüzde 15 ila yüzde 20 oranında azaltması bekleniyor.

shutterstock-1011653251-1200x801.jpg

Shell'in sattığı petrol ürünlerinin çoğu ulaştırma sektöründe kullanılıyor. Şirket, bu ürünlerin yanmaması nedeniyle müşteri emisyonlarına yol açmayan yağlayıcılar ve kimyasallar gibi enerji dışı maddeler için kullanıldığını tahmin ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.