Un helvası tarifi 'Tam kıvamında kıyır kıyır...'

Un helvası tarifi 'Tam kıvamında kıyır kıyır...'
Un helvası Türk mutfağının pratikliği ile bilinen el lezzetli tatlılarından biri olarak tüketiliyor. Az malzemeyle yapılabiliyor olması onu hem mutfak dostu kılıyor hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte internette yapılan aramaların algoritması da değişiklik gösterdi. Ev hanimlari Ramazan’da tüketilebilecek değişik tatlılar için internet üzerinden arama yapmaya başladı.

Un helvası pratik ve kolay tarifi ile burada da ön plana çıkıyor. Malzemelerinde ufak değişiklikler yaparak aramalarında büyük farklar yaratabileceğiniz bu Helvanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.


MALZEMELER:

1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ veya tereyağı
1 su bardağı süt veya su
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Tarçın (isteğe bağlı)

YAPILIŞI
Bir tavaya unu alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. Un hafifçe kahverengi bir renk almaya başlayana kadar kavurmayı sürdürün. Bu işlem unun kokusunun çıkmasını sağlayacak ve helvanın lezzetini artıracaktır.
Un kavrulduktan sonra, içine sıvı yağ veya tereyağı ekleyin. Tereyağı kullanıyorsanız, önceden eritmiş olun. Un ve yağ birleşene kadar karıştırın ve yağı unla iyice harmanlayın.
Daha sonra toz şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak şekeri eritin. Şeker eridikten sonra karışıma sütü veya suyu ekleyin. Eğer süt kullanıyorsanız, helvanız daha kremamsı bir kıvam alacaktır.
Helvayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayacak ve helva kıvam alacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.