Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Mariupol direnmeye devam ediyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Mariupol direnmeye devam ediyor
Rusya’nın dün Mariupol'ün düştüğünü söylemesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Mariupol direnmeye devam ediyor.” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya''nın ele geçirdiği iddialarına rağmen güneydeki liman şehri Mariupol''ün direnmeye devam ettiğini söyledi.

“ELLERİNDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Zelenski perşembe gecesi yaptığı video açıklamada, "Ülkemizin güneyinde ve doğusunda işgalciler, söz edecek zaferleri olsun diye ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam ediyorlar" dedi.

Ukrayna lideri sözlerine, "Sadece kaçınılmazı geciktirebilirler. İşgalcilerin topraklarımızı terk etmek zorunda kalacağı günler gelecek. Özellikle de Mariupol''ü; işgalcilerin dediği her şeye rağmen Rusya''ya direnmeye devam eden şehri" diye devam etti.

Moskova, Ukrayna''nın stratejik liman kenti Mariupol''ü dün ekle geçirdiklerini söyledi. Putin, Ukrayna askerlerinin şehirde kontrolünde kalan sonra bölge olan Azovstal çelik imalat tesisine saldırıyı iptal etti. Putin, saldırı yerine Azovstal''ın "bir sineğin bile uçamayacağı" şekilde kuşatılmasını istedi. Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede, "Tabii ki Mariupol gibi güneyin önemli bir merkezini ele geçirmek bir başarı. Tebrikler" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.