Uğursuz filmde neler yaşandı?

ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin yeni filmi Rust'ın çekimleri sırasında yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden oldu. Talihsiz olayda ayrıca filmin senaristi ve yönetmeni Joel Souza da yaralandı. Aslında Rust filminin çekimi sırasında pekçok talihsiz olayın ardı ardına yaşanması, kamuoyunda bu filmin 'lanetli' olduğu olgusunu pekiştirdi.

Rust filminin konusu da yaşanan olaylar sonrası merak edilmeye başlandı. Peki Rust filminde Alec Baldwin hangi rolü oynuyordu?

Alec Baldwin'in olaylı filmi Rust'ın çekimleri Eylül 2021'de New Mexico'da başladı. Alec Baldwin filmde Harland Rust karakterini canlandırıyordu. Harland Rust, başında ödül konan bir kanun kaçağını canlandırıyordu. Filmde onüç yaşındaki torunu Lucas, tıpkı gerçek hayatta yaşanan Alec Baldwin'in katil olması gibi bir olayla kaza sonucu cinayetten hüküm giyip asılmaya mahkûm edilir. Rust onu hapisten çıkarmak için Kansas'a gitmek zorunda kalır. Birlikte, iki kaçak efsanevi ABD'yi geride bırakıp, Meksika'ya kaçmalıdır.

29 Mayıs 2020'de Alec Baldwin'in senaryosunu yazıp yöneten Joel Souza ile birlikte yarattığı bir hikayeye dayanan bir Western olan Rust başrolünü ve yapımcılığını üstlenir. Eylül 2021'de kadroya Travis Fimmel, Brady Noon ve Frances Fisher de katıldı. Filmin çekimler aynı ay New Mexico'da başlatıldı.

21 Ekim 2021'de Bonanza Creek Çiftliği'nde Baldwin, tıpkı senaryoda olduğu gibi yanlışlıkla kurusıkı silahını ateşledi. Bunun sonucunda görüntü yönetmeni Halyna Hutchins öldü ve yönetmen Joel Souza ağır şekilde yaraladı. Yaşanan acı olaylardan sonra filmin çekimleri durduruldu. Ancak film setinde patlayan bu silah ilk değildi. Bu acı olay yaşanmadan önce, filmin setinde kamuoyunun bilmediği 3 kaza daha meydana gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve hâlâ dünya gündeminin en çok konuştuğu konu olmaya devam ediyor.

ABD basını tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Alec Baldwin'in yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldürmesinden birkaç gün önce Rust film setinde yaşananları ortaya çıkardı.

Los Angeles Times'da yer alan set çalışanlarına dayandırılan rapora göre, söz konusu trajik olay yaşanmadan önce sette 3 kaza daha meydana geldi. Hatta bu kazalardan bir tanesinde bir çalışan ayağından yaralandı.

Söz konusu rapor Rust çekimlerindeki kaosu bir kez daha gözler önüne sererken hedefteki kişi olarak lanse edilen Rust'ın yardımcı yönetmeni David Halls, 21 Ekim'de Santa Fe setinde yaşanan çekimden bu yana ilk açıklamasını da yapmış oldu.

Kazaya neden olan silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls bu konuya değinmedi ve "Umarım bu trajedi endüstri değerlerini yeniden ortaya sermeye sevk eder" ifadesini kullandı.

Ancak 2019'da yine sette yaşanan bir silah kazası nedeniyle işini kaybeden Halls'in polise verdiği itirafları onu davanın en kilit isimlerinden birisi yapmaya yetti.

Fox News'ın elde ettiği tutanaklara dayandırdığı haberine göre, Halls detektiflere olayda bir güvenlik açığı olduğu itirafında bulunuyor. Silahın içinde mermi bulunmadığı konusunda oyuncuları ve ekibi uyarmak için kullanılan 'soğuk silah' terimini kullandığını da itiraf eden Halls daha sonra öğlen yemeği molası verildiğini belirtiyor.

Söz konusu trajedinin yemek molasından sonra gerçekleştiğini belirten yardımcı yönetmen 'gerekli kontrolleri yapmalıydım' ifadesini kullanarak, olayda bir kasıt olmadığının altını çizdi.

Holywood'u sarsan trajedinin kurbanı Halyna Hutchins'in son sözleri ise günler sonra ortaya çıktı. 42 yaşındaki kadın ölümünden kısa süre önce 'Bu iyi değil, bu hiç iyi değil' diyebildi. Hutchins'in son sözleri kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu

Bu tip davalarda uzmanlaşmış bir avukat olan Michael L. Mandell olay ile ilgili dava açılmasına kesin gözüyle bakıldığının altını çizdi. Avukat Mandell, hakim karşısına çıkması muhtemel isimleri açıkladı. Ülke basınına konuşan Mandell davanın prodüksiyon şirketi, Alec Baldwin ve Rust'un diğer yapımcılarını hedef alacağını belirtti ve Baldwin'in yapımcılardan biri olmasının onun yargılanma ihtimalini artırabileceğinin altını çizdi.

Mandell davanın iş güvenliğini baz alacağına kesin gözüyle bakıldığını bu nedenle filmin yapımcılarına karşı açılamasının beklendiğini de sözlerine ekledi. Söz konusu habere göre, soruşturmanın merkezindeki isimler arasında silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda.

Bu iki ismin avukat tuttuklarını, Gutierrez'in eski ABD Başsavcısı Jason Bowles tarafından temsil edileceği, Halls'ın avukatlığını ise eski Bölge Savcısı Lisa Torraco'nun üstlendiği sayfalara taşındı. Bu hamle savcılığın bu iki ismi suçlamaya hazırlandığı şeklinde yorumlanıyor.

Konuyla ilgili ilk defa kameralar önüne geçen Alec Baldwin çok konuşulacak bir detayı paylaşmıştı. Dava hakkında sorulara cevap vermeyen Baldwin bunun nedeni olarak polislerin kendisine verdiği 'konuşma' emrini göstermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları