Türkler ile ilgili sözleri tepki çekmişti: O imam hakkında flaş gelişme

Türkler ile ilgili sözleri tepki çekmişti: O imam hakkında flaş gelişme
Diyanet İşleri Başkanlığı, imam Seyfullah Akyiğit'in, camide vaaz verirken depremde ölenlerin cenazelerinin koktuğu, içlerindeki 1 Suriyelinin cenazesinin kokmadığı yönündeki ifadeleri ile ilgili inceleme başlattı.

Konya'da görev yapan imam Seyfullah Akyiğit'in, camide cemaate vaaz verirken, Hatay'da depremde ölenlerin cenazelerinin kötü koktuğu, ancak içlerinde bulunan 1 Suriyelinin cenazesinin kokmadığı, hatta mis gibi koktuğu yönündeki sözleri, sosyal medyada tepki topladı.

Hatay'da deprem zamanı yaşanan bir olayı aktardığını belirten Akyiğit, "3-5 hafta geçti, cenazeleri yıkıyoruz, tabi cenazeler kokmaya başladı. İçinden bir tane cenaze çıktı, hiçbir kötü pis yok, hatta içinden mis gibi koku geliyor. Araştırdık, sorduk Suriyeli bir kardeşimizmiş" ifadelerini kullanmıştı.

DİYANET İNCELEME BAŞLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imamın skandal sözleri hakkında inceleme başlatıldı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Konya ilimizde görev yapan bir personelimizin sosyal medya mecralarında yer alan ifadelerine ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.