Türkiye’ye para akacak 'Dünyaca ünlü kredi kuruluşu tarih vererek açıkladı'

Türkiye’ye para akacak 'Dünyaca ünlü kredi kuruluşu tarih vererek açıkladı'
Dünyaca ünlü kredi kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’ye sermayeye akacağını açıkladı.

Ünlü kredi kuruluşu Fitch Ratings, "Gelişmekte Olan Piyasalara Net Sermaye Akışları Güçlü Bir Şekilde Toparlanacak" başlıklı analizini yayımladı.

Paylaşılan analizde "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda yer alan dokuz gelişmekte olan ülkeye odaklanıldı. Buna göre en büyük gelişmekte olan piyasalara net özel sermaye akışlarındaki eğilimleri detaylı bir şekilde inceledi.

Gelişmekte olan ve incelene ülkeler arasında Türkiye, Meksika, Güney Kore, Güney Afrika, Brezilya, Polonya, Hindistan, Endonezya ve Rusya yer aldı.

fitch-ratings-us-negative.jpg

EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKACAK

Gelişmekte olan piyasalarda gelişmiş ekonomilere göre daha yüksek büyüme ve ABD Merkez Bankası'nın bu yıl içinde faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentilere bağlı olarak büyümekte olan 9 ülkenin piyasalara net sermaye akışının 200 milyar dolarla 2013'ten beri görülen en yüksek seviyeye çıkacağına analizde yer verildi.

Dünyaca ünlü kuruluşun bu analizine göre, gelişmekte olan piyasalara sermaye akışları bu yıl güçlü şekilde toparlanarak bu ülkelerdeki GSYH'nin yüzde 2,2'sine ulaşmış olacak.

kapak-155903.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.