Türkiye'nin en çok aidat veren ilçeleri belli oldu 'Fiyatlar dudak uçuklattı

Türkiye'nin en çok aidat veren ilçeleri belli oldu 'Fiyatlar dudak uçuklattı
Türkiye genelinde en çok aidat veren iller ve ilçeler belli oldu.

Türkiye'nin aidat rekortmenleri açıklandı ve 2023 yılında ülke genelinde aidatlarda %97'lik bir artış kaydedildi. Bu artışta rekor Muğla'ya ait oldu, burada daire başına düşen aidat ortalaması 2 bin 607 TL oldu. İstanbul'un ise Beşiktaş ilçesinde daire başına düşen aidat ortalaması rekor seviyeye ulaşarak 5 bin 635 TL oldu.

Konut fiyatları ve kira ücretlerinde yaşanan artışlarla birlikte, apartman ve site aidatlarıyla ilgili 2023 verileri yayınlandı. Rapora göre, apartman ve site aidatları önceki yıla göre %97 arttı. En yüksek aidat ücretleri Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep gibi illerde görüldü.

ekran-goruntusu-2024-02-01-110854.png

Küresel enflasyon ve artan maliyetler, konut sektörünü etkilemekle kalmadı, aynı zamanda apartman ve site aidatlarını da etkiledi. Apsiyon tarafından sağlanan yönetim yazılımı verilerine göre, apartman ve site aidatları ısıtma, soğutma ve demirbaş gibi kalemleri içerecek şekilde hesaplandığında %97 oranında arttı.

Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep gibi illerde daire başına düşen aidat ortalaması en yüksek seviyede görülürken, Kırklareli, Düzce, Aksaray, Uşak ve Kayseri gibi illerde ise en düşük seviyede oldu.

ekran-goruntusu-2024-02-01-110902.png

Aidat tahsilat skoru en yüksek olan 5 il; Van, Kırşehir, Kastamonu, Giresun ve Çanakkale oldu.

İstanbul'da ise en yüksek aidat skoru Tuzla, Kadıköy, Arnavutköy, Zeytinburnu ve Ataşehir ilçelerinde görüldü.

Raporda İstanbul'daki ilçelere de değinildi. Beşiktaş ilçesinde daire başına düşen aidat ortalaması en yüksek seviyede oldu. İlk beş ilçeyi ise Şişli, Sarıyer, Zeytinburnu ve Bahçelievler takip etti.

ekran-goruntusu-2024-02-01-110902.png

Aidat borcunu en düzenli ödeyen 5 ilçe ise Tuzla, Kadıköy, Arnavutköy, Zeytinburnu ve Ataşehir olarak sıralandı.

İzmir ve Ankara'daki ilçelere de bakıldığında, Çeşme ilçesinde daire başına düşen aidat ortalaması en yüksek seviyede görülürken, Ankara'da ise Çankaya ilçesinde rekor seviyeye ulaştı.

ekran-goruntusu-2024-02-01-110913.png

Apsiyon CEO'su Kudret Türk'e göre, site yönetimleri 2023 yılında Apsiyon üzerinden yaklaşık 126 milyon işlem gerçekleştirdi. Platformlarından gönderilen e-posta ve SMS sayısı ise 29 milyonu geçti. Bu sayede site yönetimlerine önemli ölçüde zaman ve iş gücü tasarrufu sağlandı.

ekran-goruntusu-2024-02-01-110922.png


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.