Avrupa'nın en pahalı otomobilleri Türkiye'de

Avrupa'nın en pahalı otomobilleri Türkiye'de
Türkiye, avro bazında Avrupa’da araç fiyatlarının en pahalı olduğu ülke konumuna geldi.

Euronews Türkçe’nin haberine göre, 2022’de 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi genelinde temsili olarak 100 avro karşılığı satın alınan bir aracın Türkiye fiyatı 144 avro oldu. Buna göre Türkiye listenin zirvesinde yer aldı.

TÜİK verilerine göre Türkiye 37 ülke içinde zirvede yer aldı. 2021’de AB’de 100’ya alınan bir aracın Türkiye fiyatı 101 avroydu.

Otomotiv sektöründe yaşanan büyük artışlar sonrası Ticaret Bakanı Ömer Bolat internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini açıklamıştı.

BİR YILDA YÜZDE 43 ARTIŞ

Son 20 yılda Avrupa ülkelerindeki araç fiyatları incelendiğinde Türkiye 2022’de ilk kez zirveye çıktı. 2000’li yılların başında Türkiye üst sıralarda yer almasına rağmen sonradan daha aşağılara gerilemişti.

Öte yandan 2022’deki rekor artış dikkat çekiyor. 2021’de AB genelinde 100 avro olan aracın fiyatı Türkiye’de 100,6 2022’de 143,9 avro oldu. Bu da son bir yılda yüzde 43 artış demek.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ''Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.