Türkiye Milli Takımı değil Hamit Altıntop'un Milli Takımı!

Şenol Güneş'in isteğiyle Beşiktaş Yardımcı Antrenörü olan Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in gidişinin ardından oluşan kaos sonrası, Beşiktaş'taki görevinden istifa ederek A Milli Futbol Takımımızın başındaki İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın yardımcısı oluyor.
Öncelikle şunu söyleyeyim, Sayın Hamit Altıntop, burası senin babanın çiftliği değil. Burası Türkiye Milli Takımı...

Evlatçılıkla milli takıma başarı getiremezsin. Futbolu yeni bırakmış antrenörlük eğitimini tamamlamamış eski bir futbolcuyu bir yerlere getirmeye çalışıyorsun...
Bu hareket hem milli takımımıza hem de futbolculuk döneminde başarılar yakalamış Burak Yılmaz'a büyük ölçüde zarar verir.

Hamit'in bir diğer fiyaskosu ise, daha önce büyük bir kulüp yönetmemiş Almanya'nın alt yaş takımlarını çalıştırmış, Stefan Kuntz'u Türkiye Milli Takımı'nın başına getirmesiydi. Milli takımımız bu kadar mı düştü?

Türkiye'de yıllarca teknik direktörlük yapmış tecrübeli hocaların ne eksiği vardı Kuntz'dan? Sırf tanıdığı diye, Alman diye teknik direktör yaptı milli takıma.

Bir de utanmadan başarısız olmasına rağmen Kuntz'un arkasında durdu.
Kuntz yönetiminde adı sanı duyulmamış futbolculardan oluşan 53 bin nüfuslu Faroe Adaları'na 2-1 kaybetti Milli takım.

Hamit,yine arkasında durdu.

Hamit Altıntop, geldiğinden beri hep kendi yakın çevresini milli takıma monte etmeye çalıştı…
Tanıdığı kim varsa Milli takım yönetimine TFF içine soktu bu adam.
Fatih Terim'de Galatasaray'da bunu yapmıştı. Necati Ateş, Selçuk İnan, Hasan Şaş gibi Türk futboluna önemli hizmetler vermiş oyuncuları, Galatasaray teknik kadrosuna dahil etmişti. Bu aslında yanlış değil ama bu isimleri gerekli yerlerde eğitimlerini alıp başarılı olabilirlerse bir yerlere getirebilirsin. Her eski futbolcudan Yardımcı Antrenör, teknik direktör olmaz.

Burak Yılmaz futbolu daha yeni bıraktı. Gerekli antrenörlük eğitimlerini tamamlamadı. Şimdide A Milli Takım'da Montella'nın yardımcısı olacak. Daha dün Beşiktaş'ın başındayken basın toplantılarında yaptığı skandal açıklamaları gördük.

Burak, Tecrübesiz davranıyor. Daha antrenör bile olamamışken Senelerini Teknik Direktör olarak geçirmiş, Milli takımımızı dünya üçüncüsü yapmış Şenol Güneş gibi açıklamalar yapıyor...
Yardımcı Antrenör, az teknik direktör kadar önemli bir makam. O makama kafana göre herkesi getiremezsin. Başarılı giden bir milli takım varken bu büyük zarar olur. Burak Yılmaz'ıda kaybedersin milli takımı da.

Milli takım, Hamit Altıntop'un değil Türkiye'nin milli takımı. Masaları tokatlayarak milli takım yönetemezsin.

Hamit Altıntop, katıldığı bir programda Fatih Terim ve Şenol Güneş'e emeklilik göndermesi yapıp bu iki ismin genç hocaların önünü açmalarını dolaylı yoldan dile getirmişti....

Peki genç hocalardan kasıt ne? Tecrübesiz genç isimleri milli takıma monte etmek mi?
Yenilik, değişiklik dedin durdun. Bu şekilde değişemezsin, yenilenemezsin.
Milli takım, Türkiye milli takımı olmaktan çıktı, Hamit Altıntop milli takımı olma yolunda ilerliyor..
Çok istekliysen bir takım satın al ve onu yönet. Konsol oyunu oynamıyorsun gerçek futbol bu. Burası Türkiye Milli takımı. Sizin oyuncağınız değil.

Milli takımın selameti için, yetişen güzel bir jenerasyon varken bu milli takım harcanmasın.
Hamit Altıntop, yakın çevresini de alıp milli takımdan uzaklaşmalıdır.....

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları