Türkiye İşveren Sendikası'ndan flaş asgari ücret açıklaması

Türkiye İşveren Sendikası'ndan flaş asgari ücret açıklaması
Asgari ücrete yapılacak ara zam oranının belirlenmesi için yarın yapılacak toplantı öncesi konuşan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Mutabakat sağlamayı umuyoruz. Bayram öncesi asgari ücreti halletmeyi hedefliyoruz" dedi.

Asgari ücrete yapılacak ara zam oranının belirlenmesi için ilk toplantı, yarın yapılacak. Toplantıda İşçi, işveren ve hükümet tarafları bir araya gelecek. Ara zammın yüzde kaç olacağı bu toplantılarda netleşecek.

Toplantıdan bir gün önce Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Akkol: "Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır.

Enflasyon düşüş trendinde, ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. İstihdamı da aksatmayacak, sürdürülebilir, dengeli, çalışanın ve işverenin dengesini alan bir tutar. Hızla ülke gündeminden bu konuyu çıkaralım.

400 liralık işveren desteğinin artırılarak asgari ücretin yüzde 6'sı oranına getirilerek devam etmesi talebimizi bakana ilettik. Devletin böyle bir desteği artırarak vermesi önemli." ifadelerini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.