Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Türk milletinin tekâmülü bozunuyor mu ?

Türk Milletinin coğrafyada ki edebi genleri bozunmaya mı çalışılıyor ?

İş arıyorsan, aş arıyorsan, kıymetli bir  eş arıyorsan demek ki hala uyuyorsun. İşin yoksa, aşın yoksa, eşin yoksa demek ki adalet tam uygulanmıyor belki de adaleti etkileme gayretinde olanlar devletin bürokratını aldatıyor yüksek hediyelerle yetenekli aldatıcılar  var ve sen hala  uyuyorsun.

Eğer ki zenginlik alınterinin dışında yani üretim dışında ise, kayıtsız iktisat söz konusu ise ki biz ona kara para diyoruz o zaman  adalet komprodorların elindedir iş, aş mücadelesi üretimin olmadığı yerden kara paraya akıyorsa yeni nesil gençler de imkanı olan eğitim göçüne zorlanacak beyin göçü gerçekleşecek ve beyin huzur bulduğu yere yerleşecek yerleşik beyin göçü doktrini doğacak diğer kalan ailelerin içinde ekonomisi bozuk olanlar mücadeleye devam edecekler ancak büyük çoğunluğu kara paranın pragmatik taşeronları olacaklardır.

Alınteri ile kazancın yerini aldatıcıların yerleşik olmayan, geçici, maceracı "taşeron payı"mı alıyor ?

Yani kime hizmet ediyoruz puşta mı, rahmani üreten müteşebbise mi? Tüm muamma burada. Bu aldatıcıların kara para sendromları "kader olursa", kadere yerleşirse DNA ve RNA yoluyla genlere geçer ve Allah genleri de en iyi bilendir oradadır. Bu milletin işi zorlaşıyor genleri bozuluyor, buna bir de "fundamentalist göç"ü eklersek  o zaman şu sonuçla karşı karşıya kalırız.

 Türk coğrafyasının genleri bozulur; Türk coğrafyasının töresi bozuluyor, geleneği bozuluyor, örfü bozuluyor, folkloru bozuluyor kısacası mirim Türk'lük bozuluyor, Türk bu coğrafyanın adıdır.

Türkü yok, sanat yok, hiciv yok, tiyatro yok, zeybek yok, horon yok, vals, tango yok arya yok opera, operet yok, klasik müzik, senfoni yok, orkestra yok, resim yok, yağlı boya resim yok, ressam yok, balerin yok, balet yok ise bir ülke 100 yıl geriye gider. Bu olgular yok değil var ancak topluma maal olması engelleniyorsa veya önemsenmiyorsa o değerler var olur muhakkak ki ancak unutulmaya yüz tutar, nostaljik kalır.

Sanat, felsefe, edebiyat, uygarlık tarihinin tekâmülün içerisindedir ve toplumun ilerlemesini gösterir.

Bunlar yoktan az ise, unutulmaya yüz tutmuşsa insan olma gayreti yani tekâmül zafiyete uğrar zeka Allah vergisidir iyi de olsa algı ve beynin gelişimi etkisizleşecektir işte bu şirktir.

Neden mi şirk söyleyeyim.

Allah insanı yaratırken kainatdaki tüm şeylerin, eşyaların isimlerini insanoğluna öğretti ve kodladı. Var olan tüm isimler çalışmalar, araştırmalar, medeniyetler, bilim ve teknolojinin gelişimi sonucu kodlardan yazıya dökülüyor, alın yazısı oluyor sen alın terinin enerjisini düşürüp ona pranga vurursan tekâmülü engeller adeta edebi yazılımın cümlesini bozarsın.

Çünkü bu isimler değerdir, önemlidir çünkü bu isimler matematiktir, fendir, fizik, metafiziktir, quantumdur, ruhun tekâmülünü terbiye eder, edebiyata sürükler.

Bilgi ayettir, ayeti bilmiyorsan okuduğunu anlamıyorsan kafacığın da yani dağarcığındaki değerler yoksa, değersizleştirilmişse isimlerini bilmek ne anlam ifade edecektir. Sen o değerler ile haşır neşir olamazsan sana bu unutturulursa beynin gelişmiyecektir, zekan sörf yapamayacaktır bu da en büyük şirktir.

Binlerce yıl oluşan uygarlık tarihinin değerleri unutulmaya yüz tutarsa müreffeh olabilir misin.Sen sen olabilir misin, içindeki seni bulabilir misin, nokta olabilir misin, cennette olabilir misin bir düşün.

Ne kapitalistim ne de komünist ben bu coğrafyanın Cumhuriyet değerleri ile büyümüş, yetişmiş, ve insan olma gayretinde şuan ki seviyemiz de tekâmülümüzü rahmani yolda yaşam hakkımızı, vatan aşkımızı, yâre sevdamızı insan olma gayretimizi bu değerlerimizle geliştiren bir  bireyim tıpkı siz ler gibi, birlikte Türk'üz. Ve unutmayınız ki ırkın adı değildir Türk. Kültürün ve coğrafyanın adıdır Türk.

Vatan sevgisi imandandır! Bilgisiz imân sakattır.

Bilgiyi engellemek, üstünü örtmek, unutturmak ise en büyük şirktir.

Bilgi şeyin, eşyanın adıdır, ilimdir fendir, edeb-i gendir ve bilgi imândır imân ise huzur ile güvenmektir, hakikate inanmaktır.Apaçık gerçeğin adıdır bilgi.

Bu değerler bilgiden gelir seni bilgiye götürür o bilgi de imâna götürür anladınız mı beni çocuk.

Şimdi sakın uyuma ! Haydi Eyvallah !

Not: Tekâmül: Olgunlaşma, olgunluk gelişim, gelişme, evrim, insanın edeb-i gelişimi takvaya giden seviyesi.

Bozunma: Bilginin doğal süreçte gerçek olgunlaşmasını, evrimini, gelişmesini ayrıştırmak, bozmak, edeb-i genlerini bozguna uğratmak.

Saygı ve sevgilerimle.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları