Türk kahvesine zam geldi 'Tiryakilere kötü haber'

Türk kahvesine zam geldi 'Tiryakilere kötü haber'
2024'ün gelmesiyle birlikte iğneden ipliğe pek çok üründe zam yağmuru devam ediyor. Son olarak çay ve kahve fiyatlarına zam geldi.

2024’ün ilk günlerinden zam yağmuru devam ediyor. Vatandaş artan enflasyon ve zamlar karşısında ne yapacağını bilemezken bir zam haberi daha geldi. Aydın’ın Efeler ilçesinde geleneksel içeceklerden olan çaya zam gelirken, çay ocaklarında 9 TL olan çay, kahvehanelerde 10 TL’den satılacak.

ÇAYA VE TÜRK KAHVESİNE ZAM

Kahveciler Odası yeni fiyat listesini çay ocağı ve kahvehanelere iletti. Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana çay ocaklarında 6,5 TL’ye satılan çay, 9 TL, kahvehanelerde 7 TL’ye satılan çay ise 10 TL oldu. Yine vazgeçilmez lezzetlerden olan Türk Kahvesi ise çay ocaklarında 20 TL, kahvehanelerde ise 25 TL oldu.

ekran-goruntusu-2024-02-09-120012.png

BUGÜNDEN İTİBAREN ZAMLI FİYATLAR UYGULANACAK

Zamlı fiyatlar ile ilgili konuşan çay ocağı işletmecisi Halil Tülü, “Her geçen gün artan maliyetler dolayısıyla çay ve kahve fiyatlarında da artış oldu. Bugün itibariyle hazırlanan yeni fiyat listesi açıklandı. Çay ocaklarında 6,5 TL olan çay 9 TL’ye, kahvehanelerde de 7 TL’den 10 TL’ye çıktı. Her ne kadar çay ve kahveye zam yapmak istemesek de artan maliyetlere uyum sağlamak zorundayız. Sonuçta biz de geçimimizi sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

aw137778-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.