Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne Arap Dili profesörü atandı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne Arap Dili profesörü atandı
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan atama kararlarında Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin rektörlüğüne, Arap Dili ve Edebiyatı Profesörü Rahmi Er atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre havacılık eğitimi veren Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne rektör olarak Arap Dili ve Edebiyatı Profesörü Rahmi Er atandı.

Hava Ulaştırma Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi gibi fakültelerin; Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği gibi bölümlerin yer aldığı Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne Yükseköğretim Kurulu üyeliği yapan Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu ve doktorasını Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanında yapan Prof. Dr. Rahmi Er getirildi.

Er, Ankara Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanında doktorasını tamamladı. Er, Suudi Arabistan’daki Kral Suud Üniversitesi’nde doktora araştırması yaptı. Er, 2015 yılında Yükseköğretim Kurumu Üyeliğine, 2016 yılında da Yükseköğretim Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliği’ne getirildi.

RAHMİ ER KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı'nı 1981 yılında bitirdi. 1982'de ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Aynı Üniversitede 1984 yılında yüksek lisans, 1988 yılında da doktora eğitimini tamamladı ve 1988'de yardımcı doçent olarak atandı. 1991'de doçent unvanı kazandı ve 1997'de profesörlüğe yükseltildi. Suudi Arabistan ve Mısır'daki üniversitelerde görevlendirildi. Dil ve Tarih-coğrafya Fakültesinde 2002-2007 arası Dekan Yardımcısı, 2010-2013 arası Dekan olarak görev yaptı. Son atama kararları doğrultusunda Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin rektörlüğüne getirildi.

Prof. Dr. Rahmi Er'in "Başlıca 5 eseri" olarak sıralanmış kitapları;

  • Bedîu'z-Zamân el-Hemezânî ve Makâmeleri, 1994.
  • Hırsız ve Köpekler, (Necip Mahfuz'un el-Liss ve'l-Kilâb adlı romanı üzerine bir değerlendirme ve romanın Türkçeye çevirisi), 1996.
  • Modern Mısır Romanı (1914-1944), 1997.
  • Çağdaş Arap Edebiyatı Seçkisi, 2012.
  • Basılı on kitabı, dördü roman çevirisi olmak üzere çok sayıda Arapçadan Türkçeye çeviri; alanıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri ve ansiklopedi maddeleri.

Prof. Dr. Rahmi Er'in akademik yaşamında Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde gösterilen fen, mühendislik gibi derslerin hiçbiri yer almamakta.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.