Türk gıda devi iflasın eşiğinde 'Mahkeme 2 ay süre verdi'

Türk gıda devi iflasın eşiğinde 'Mahkeme 2 ay süre verdi'
Türkiye’nin en ünlü ve köklü süt ve süt ürünleri firmaları arasında yer alan Damsa Süt iflasın eşiğine geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kasım ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini duyurdu. TOBB tarafından kasım ayına ilişkin yayınlanan istatistiklere göre kurulan şirket sayısı ekime kıyasla yüzde 6,5 azalışla 11 bin 124'ten 10 bin 403'e geriledi.. Kasım ayında kapanan şirket sayısı ise yüzde 7,6 yükselişle 2 bin 417'ye çıktı. Ekim ayında ise kapanan şirket sayısı 2 bin 246 olmuştu.

GIDA DEVİNE EK SÜRE VERİLDİ

Konya'nın en köklü süt ve süt ürünleri firmaları arasında yer alan ve iflasın eşiğine gelen Damsa Süt (Akbel Süt), Ekim ayında konkordato ilan etmişti.

Ereğli’de toplam 44 bin metrekare tesiste faaliyet gösteren şirket, 90 farklı çeşitte süt ürünü üretiyor.

Şirket tarafından üretilen ürünler Türkiye’nin dört bir yanında yer alan marketlerde satılıyor

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin ilanına göre Damsa Süt için verilen konkordato kararı 27 Aralık 2023 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatılacak.

1042-8.jpg

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçların ödenemeyeceği durumlarda taraflar arasında gerçekleşen bir anlaşma olup, mahkeme kararıyla borçların düzenlenmesini sağlayan bir süreçtir. Bu anlaşma, borçlu tarafın borçlarını yeniden yapılandırmasına imkan tanır. Konkordato sürecinin başlamasıyla birlikte, normal faaliyetlerin bir kısmı kısıtlanabilir. Konkordato ilan edebilmek ve süreci başlatabilmek için mahkeme ve alacaklılar arasında ortak bir karara varılması gerekmektedir. Konkordato, iflas erteleme kurumunun kaldırıldığı durumlarda bir alternatif olarak kullanılmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.