Türk futboluna atılan bir yumruk daha

GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİNDE SKANDAL HAKEM KARARI

Galatasaray ile Fenerbahçe, 24 Aralık Pazar günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. İki takım da maç içerisinde birbirine üstünlük kuramadı ve maç 0-0'lık skorla sonuçlandı.

Maç için diyecek fazla bir şey yok aslında. İki takım da maçta puan kaybetmemek için oynadı. İki takımın da hedefi, maçı kazanmak değil kaybetmemekti. Bu nedenle maç kısır, az pozisyonlu ve golsüz sonuçlandı.

Şimdi gelelim asıl konuşmamız gereken mevzuya...

Türk futbolu, son yıllarda hakem hatalarından dolayı büyük yara alıyor. Bu durum, kulüplerin ve taraftarların tepkisini çekiyor.

24 Aralık Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de yine skandal bir hakem kararı yaşandı.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Fenerbahçe stoperi Djiku, Galatasaray'ın yıldız golcüsü Mauro İcardi ile Fenerbahçe ceza sahası içinde girdiği ikili mücadelede İcardi'yi bildiğiniz yumruk darbesiyle yere indirdi.

Hakem Arda Kardeşler, pozisyonu inceleme gereğinde bile bulunmazken VAR'da bulunan hakemler, Kardeşler'i pozisyonu izlemeye bile çağırmadı.

Bu pozisyon, Türk futbolunun geldiği noktayı gözler önüne seriyor. VAR sistemi olmasına rağmen, hakemler hala kritik pozisyonları göremiyor.

Bu durum, kulüplerin milyon eurolar harcayarak kurduğu kadrolara ve verilen emeklere doğrudan etki ediyor.

Djiku'nun İcardi'ye ceza sahası içinde attığı yumruk, Türk futboluna atılmış 2'nci yumruktur. Ve maçı yöneten hakemlerin bu yumruğu görmemesi büyük bir skandaldır.

Bu durum karşısında artık Türk futbolunda köklü bir reform yapılması gerekiyor.

Türk hakemlerinin yetersizliği ortadadır. Bu nedenle, yabancı hakemlerin Süper Lig'de görevlendirilmesi şarttır.

Yabancı hakemlerin görevlendirilmesi, Türk futbolunda hakem hatalarının önüne geçecek ve kulüplerin hak ettiği sonuçları almasını sağlayacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları