Türk basının usta kalemi Metin Münir hayatını kaybetti

Türk basının usta kalemi Metin Münir hayatını kaybetti
Türk basının önde gelen isimlerinden Kıbrıslı gazeteci Metin Münir hayatını kaybetti.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Kıbrıslı gazeteci ve yazar Metin Münir 79 yaşında Lefkoşa'da yaşamını yitirdi. Girne'deki Ozanköy'de rahatsızlanan Münir hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Münir Lefkoşa'da vefat etti.

Vefat haberini gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımında; "çok üzgünüm. Usta kelimesi onun gazeteciliğinin yanında yetersiz kalır. Her şeyden önce iyi bir insandı". ifadelerine yer verdi. Paylaşımının devamında, "zamanın ruhu onu çok yordu, gazeteciliğin yozlaşması onu daha çok yordu" dedi.

fb120ada-292f-41b7-bfe3-801ebc4eda9c.jpg

METİN MÜNİR KİMDİR?
Metin Münir, 1944’te Lefkoşa’da doğdu. Liseden sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu ve gazeteci oldu.

Münir, öğrenimine ara verip iki sene Kıbrıs Harekâtı‘nda mücahitlik yaptı.

Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times‘ın Türkiye temsilciliğini, Güneş Gazetesi‘nin bir buçuk yıl genel yayın yönetmenliğini, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah Gazetesi ve Vatan Gazetesi‘de köşe yazarlığı yaptı.

Münir, ilk işi olan Turkish Daily News’da, beş yıl çalıştı. Bundan sonra Financial Times ve Sunday Times’ın 12 yıl boyunca Türkiye temsilciliğini yaptı. Sonraki bir buçuk yıl Güneş gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu. Yeni Yüzyıl, Sabah, Vatan ve Milliyet'te çalıştı.

2 Kasım 2012’de Milliyet’teki işine son verilen Münir, 30 Haziran 2015 tarihinden 4 Temmuz 2020'ye kadar T24'te yazılarına devam etti.

Basılmış iki kitabı; Sabah Olayı, (İstanbul, Altın Kitaplar Yayınevi, 1993) ve Ölümden Sonraki Hayatım, (İstanbul, Doğan Kitap, 2004) var.

Münir, 4 çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.