Tuna Kaya ‘iyi olacak’ diyerek açıkladı ‘Parasını oraya yatıran köşeyi dönecek’

Tuna Kaya ‘iyi olacak’ diyerek açıkladı ‘Parasını oraya yatıran köşeyi dönecek’
Tuna Kaya, kazandıracak yatırım aracını ve kaybettirecek yatırım araçlarını açıkladı.

Uzman isim Tuna Kaya, kazandıracak yatırım aracını ve kaybettirecek yatırım araçlarını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla yatırım araçlarına yöneliyor. TL ve döviz arasındaki makasın açılması ise dikkat çekiyor. Dövize yönelen yatırımcı sayısı ise artıyor. Son dönemde politika faizlerinin yüzde 50 seviyesine kadar gelmesi ise dolardaki yükselişi durduramıyor.

yatirimfonlari.png

NAS VE KKM’NİN DÖVİZE ETKİSİ

Eski bakan Nebati döneminde NAS politikası sonucunda TL dışında diğer varlıklarda rekor artışlar oldu. KKM ve politika faizinin düşürülmesi neticesinde TL dolar karşısında değer kaybetti. Ayrıca enflasyon, politika faizi karşısında yükselişini sürdürdü. Ekonomik politikadaki sert değişiklik hayat pahalılığını da üst seviyeye getirdi. Nebati’nin ekonomik politikasının bir çözüm olmadığı ise görüldü.

ŞİMŞEK ÇÖZÜM OLDU MU?

Mehmet Şimşek ise göreve geldiğinden itibaren politika faizini artırarak KKM belasında kurtulmaya başladı. KKM’nin Merkez Bankası bilançosunda açıkça ortaya çıkıyor. Şimşek KKM’de aldığı önlemler sonrasında politika faizi yüzde 50 seviyesine kadar yükseldi.

dolar-9-001.jpg

KAYA: GETİRİSİ YOK

Faiz artışı ve ekonomik yeni reformlar, döviz ve enflasyon artışını durduramadı. Dolar son olarak 32,55 seviyesinde işlem görüyor. Mevduat faizleri ise yüzde 60 seviyelerine kadar geldi. Enflasyon ise yüzde 70’e dayandı. Pek çok yatırımcı ise mevduat faizlerine mi yoksa dövize mi yatırım yapmalı? sorusuna uzman isim Tuna Kaya açıklık getirdi.

Kaya, enflasyon ile mevduat faizleri arasında yüzde 17’lik bir farkın olduğunu belirtirken, “Reel anlamda yüzde 17'lik bir eksi durumu söz konusu her ne kadar mevduat faizleri yüzde 60'lı seviyelere dayansa da burada halen reel anlamda arkadaşlar TL'nin getirisi yok” dedi.

dolar-altin.jpg

“KISITLAYACAK”

İnsanların dövizi bozup ya da kur korumalı mevduattan çıkıp TL varlıklara yönelmesinin zor olacağını belirten Kaya, “Merkez Bankası bu toplantıda ya da mayıs ayındaki toplantıda 500 baz faiz artırımı daha yaparsa bu dolar TL'nin yukarı yönlü hareketini kısıtlayacak” İfadeleri kullandı. Bu yönüyle de dolar alınmaması konusunda uyarıda bulunan Kaya, “İllaki döviz bazlı varlık alacaksanız, altın almanız sizin için iyi olacaktır” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.