Tuna Kaya: Borsada o hisseler para basacak

Tuna Kaya: Borsada o hisseler para basacak
Ünlü ekonomist Tuna Kaya yatırımcılara para kazandıracak, borsada yer alan hisseleri açıkladı.

Milyonlarca vatandaş tarafından belirli bir miktar parasının, zaman, emek veya kaynakların belirli bir getiri sağlamak hedefiyle yatırım gerçekleştirir. Yatırım yaparak, gelecekte daha fazla kazanç elde etme veya varlıklarını koruma amacı içinde olurlar. Ancak yatırımı yaparken uzman isimlerin görüşleri de altın gözüyle bakılıyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya yatırımcılara hisse konusunda uyarıda bulundu.

HİSSE SENETLERİNDE ALIMLAR ARTIYOR

Pek çok yatırımcı tarafından son günlerde TL varlıklara yatırıma dönüş gerçekleşiyor. Politika faizinin yüzde 50’yi bulmasından kaynaklı olduğu ise belirtiliyor. Bu noktada TL’deki mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar geldi.

TL’de hisse senetlerinde de artışlar görülüyor. Bir şirketin sermayesine karşılık gelen bölümlerini temsil eden kıymetli evrak olarak hisse senedi tanımlanır. Hisse yatırımcılarında ise artışlar gerçekleşiyor.

112086606-dolartl-001.jpg

KAYA: BU HİSSELERDE POZİSYON ALACAĞIZ

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise hisse yatırımcılarına çok kazandıracak tavsiyede bulunurken, o hisseleri işaret etti. Kaya, “Yabancıların ilgi duyduğu iki sektör var. Birincisi holdingler İkincisi ise bankacılık sektörüdür. Bu sektörlerde yeni girişler olacak. Akbank, Sabancı Holding, Koç Holding, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası İş Bankası ve Migros benim radarıma olan hisse senetleri buralarda pozisyon alacağız” dedi.

Hisse senetleri genellikle borsalarda işlem görmekte olup yatırımcılar tarafından alınıp satılan bir yatırım aracıdır. Hisse senedi yatırımı, uzun vadeli yatırımların yanı sıra kısa vadeli alım satım işlemleri için de tercih edilebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.