Tüm fenomenler radara takıldı 'Bakan Mehmet Şimşek talimat verdi'

Tüm fenomenler radara takıldı  'Bakan Mehmet Şimşek talimat verdi'
Son aylarda fenomenlerin vergi kaçırma ve kara para aklama suçlamalarıyla gündeme gelmesi Hazine ve Maliye Bakanlığını harekete geçirdi. Elektronik ödemelere yeni takip başlatıldı.

Elektronik ödemeler yoluyla vergi kaybı ve kaçağını önlemek adına çalışmalar başlatan Hazine ve Maliye Bakanlığının radarına sosyal medyadan gelir elde edenler de takılacak.

Sosyal medya fenomenlerinin kazançlarını nasıl elde ettiklerine yönelik başlayan merak ve sorgulamalar Bakanlığın da bu kişileri yakın kadraja almasına neden oldu. Bakan Mehmet Şimşek, fenomenlerin kazançlarıyla ilgili çalışma başlattıklarını duyurdu.

dt50dm-s1ua8hb62tfe2qg.webp

VERGİ KAÇIRMAYI ÖNLEMEK AMAÇLANIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek adına banka kartı, kredi kartı ve sanal kart üzerinden yapılan elektronik ödemeleri yakın takibe aldıklarını belirtmesinin yanı sıra, sosyal medya üzerinden gelir elde edip beyanında bulunmayan fenomenlerle ilgili çalışmalar başlatıldığını açıkladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden para kazanan kişilerin tahsilat yöntemi olarak çoğunlukla elektronik ödeme yöntemlerini kullandıklarını söyledi. Bunun üzerine takibe alındıklarını ve çalışmanın bu kişileri kapsayacağını açıklayan Bakan Şimşek; Instagram, TikTok, Twitch ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından gelir elde eden kişiler ve fenomenlerin, bu gelirleri beyan etmemeleri kapsamında çalışma yürütüldüğünü söyledi.

i.webp

Sosyal medya üzerinden içerik sağlayıcı olarak mal ve hizmet satışı yaparak kazanç elde eden çok fazla kişinin tespit edildiğini ifade eden Bakan Şimşek, bu platformlardan ya da e-ticaret uygulamalarından gelir elde ettiği halde vergi mükellefiyeti olmayanların tespit edildiğini ve bu kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını vurguladı.

Hiç vergi mükellefiyeti bulunmayanların yanı sıra, gelirini eksik yansıtan mükelleflerin de bulunduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, bu kişilerle ilgili olarak gönüllü uyum ve izaha davet çalışmaları gibi işlemlerin devreye alındığını söyledi.

‘BİRÇOK SEKTÖR YAKIN TAKİBE ALINDI’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yürütülen bu çalışmaların vergi adaletsizliklerinin önüne geçmeyi ve iyileştirmelerde bulunmayı amaçladığını ifade etti. Şimşek, pek çok sektörün ve iş alanının bakanlık tarafından yakın izlemeye alındığını söyleyerek saha denetimleri ve elektronik uygulamalar yöntemiyle diğer denetimleri de yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

Denetimler sonucunda ciddi bir vergi kaybını tespit ettiklerini söyleyen Şimşek, vergi ödemeyenlerin üzerine gittiklerinin altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.