Tüm emeklilere seçim kıyağı Emekli paketine yeni maddeler eklendi

Tüm emeklilere seçim kıyağı Emekli paketine yeni maddeler eklendi
Milyonlarca emekli maaş zamlarına kilitlenmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldıkları zamlar yüksek enflasyon karşısında hızla eriyen emeklilerin gönlünü nasıl kazanacağı belli oldu.

Emekli zamlarının belli olmasına günler kala AK Pati kanadından geçim sıkıntısı çeken emeklilere sevindiren bir bilgi sızdı. Erdoğan'ın seçim paketinde emeklilere ilişkin yeni düzenlemeler bulunuyor. AK Parti'nin emeklinin beklediği seyyanen zam yerine koyduğu paketin detayları ortaya çıkmaya başladı bile...

emekli1.jpg

AK PARTİ'NİN EMEKLİ PAKETİNDE NELER VAR?

Yapılan enflasyon hesaplamalarına göre 2024 yılında memur ve emekli memur maaşlarına yaklaşık yüzde 49.45 oranında zam yapılacak. Ancak 7500 TL olan en düşük emekli maaşının bile bu zamla 11 bin TL'yi bulması da emeklilerin geçinmesine yetmeyecek. Geçim sıkıntısı altında ezilen emeklinin ise yüzde 50'ye yakın zam karşısında da memnun olması beklenmiyor. Seçin öncesi emekli oylarını kaybetmek istemeyen AK Parti ise seçim öncesinde hayata geçirilecek yeni bir paket üzerinde çalışıyor.

emeklilerdha2.jpg

SEYYANEN ZAMMIN YERİNİ TUTAR MI?

Erdoğan'ın seçim paketinde ise emekli zammı dışında yeni sosyal yardımlar ve indirimlerin yer aldığı iddia ediliyor.

Bir televizyon kanalının canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi emeklinin karşısına indirim paketi ile çıkarak oylarını isteyeceği iddia edildi.

para1200.jpg

Paketin içinde ise emeklilere ulaşım kartı, market alışveriş çekleri ile özel hastanelerden indirim hakkı tanınması gibi maddeler bulunduğu ifade edildi. Hali hazırda AK Parti'nin emekli paketi üzerinde çalıştığı, emeklilere faydalandırılabilecek yeni indirimler arandığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.