Tüm emeklilere 12 bin TL verilecek ‘SGK Uzmanı Dilek Ete ‘kesin’ diyerek açıkladı

Tüm emeklilere 12 bin TL verilecek ‘SGK Uzmanı Dilek Ete ‘kesin’ diyerek açıkladı
SGK Uzmanı Dilek Ete, emeklilere sevindirici haberi verdi. Ete, emeklilere 12 bin TL verileceğini söyledi.

SGK Uzmanı Dilek Ete, emeklilere sevindirici haberi vererek 12 bin TL'lik seyyanen zammı duyurdu.

Milyonlarca emeklinin maaşlarına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam düzenlemesi yapılmıştı. Fakat bu düzenlemeden 6 bin 700 TL ve altındaki emekliler faydalanamadı. Bu sebepten ötürü 15 bin TL açlık sınırının altında bir maaşla geçinmeyen çalışan emekliler de duruma tepki göstermişti.

Pek çok emekli yerel seçim öncesi iktidar tarafından seyyanen zam ve ikramiye artışı beklentisi içerisine girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında geçtiğimiz günlerde emeklilerin seyyanen artışına ilişki kapıyı aralasa da bazı kulislerde emeklilerin talebinin yerine geçirileceği de belirtiliyor.

emekl-1-001.jpg

ETE: EN AZ 12 BİN TL VERİLMESİ GEREKİYOR

SGK Uzmanı Dilek Ete, emeklilere seyyanen bir artışın kesinlikle yapılmasının gerekliliğinden bahsederken, “Ekmekte, zeytinde, peynirde falan unuttular, zaten kuyruğa girdiği bir yıl mı olacak ya? Artık şurada seçime 17 gün kaldı, çok rica ediyorum, bunu İstanbul mitinginde mi açıklayacaksınız, nerede açıklayacaksınız? Bana göre, en az asgari ücret seviyesinde olmalı, en düşük emekli ailesine hiç gözetmeden, hiç ayırmadan bütün emeklilere en az 12.000 lira seyyanen zam vermeleri gerekiyor” dedi.

emekl-21.jpg

“BENİM İNANCIM VAR”

Seyyanen zammın verilmesinin temel sebebini de açıklayan Ete, “11 trilyon giderin var. Ülke olarak bunun 1.2'si senin. Üç sene evvel ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ deyip inat edip vermediğin faizler yüzünden 1.2 trilyon KKM’ye para veriyoruz. Sen Türkiye'de 5 tane şirketi tam 180 defa ayrı ayrı affettin, vergi borçlarını sildin, teşvikler verdin. Bu emekliye mi para yok? Biz emekliler olarak hakkımızı istiyoruz. Eğer vermezse, benim inancım hala var. Neden inancım var biliyor musunuz? Hiç seçim kaybetmedi, hep kazanıyor, çünkü halkı biliyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.