Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Son 1 ay

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Son 1 ay
Araç sahiplerini ilgilendiren karar açıklandı. Temmuz ayında başlayacak olan ödemeleri yapmayanlara ağır yaptırımların uygulanacağı öğrenildi.

Araç sahipleri için yapılan son duyuru ile birlikte trafiğe çıkan her araç için senede iki kez ödeme gününün geldiği ifade edildi. Bu tarihlerden birinin Ocak ayında olduğu ve dolayısıyla da geçtiği belirtilirken diğerinin ise Temmuz ayında yapılması gerektiği öğrenildi.

ÖDEMEZSENİZ CEBİNİZDEN YÜZ BİNLERCE LİRA ÇIKABİLİR

Ödemeleri yapmayanlara ağır yaptırımların uygulanacağı öğrenildi. Senede iki kez yapılan bu ödemenin ise MTV ödemesi yani Motorlu Taşıtlar Vergisi Karayolları Trafik Kanunu'na göre kayıtlı ve tescil edilmiş olan kara taşıtları için ödenmesi gereken vergi türü olduğu ifade edildi. Sürücü belgesi olan araç sahiplerinin yılda iki kez ödemek ile yükümlü olduğu bu borcun ikincisinin süresinin yaklaşması ile birlikte ödemelerin ne kadar olduğu ve nereye yapılması gerektiği de sık sık araştırılanlar arasında yer aldı.

ÖDEME TUTARLARI BELLİ OLDU!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından yapılan açıklamalara göre belirlenen bu tutarlarda ödeme yapmak isteyen kişilerin bulundukları ilin vergi dairesine ya da anlaşmalı olan bankalar aracılığı ile ödemelerini tamamlayabilecekleri ifade edildi. Bu vergi türü için yapılan açıklamalara göre 2023 yılı için ödenmesi gerekene tutarın en az 219 TL, en fazla ise 101 bin 152 TL olduğu öğrenildi. Bu tutarların ikinci taksidi için vergi dairelerine ya da bankalara başvuru yapacak olan kişilerin yapılacak olan ödeme tutarını öğrenebileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.