Trol hesapların maskesi artık düşecek

Trol hesapların maskesi artık düşecek
Sosyal medya platformlarındaki trol hesapların maskesini düşürmek artık daha kolay olacak.

Trol hesapların maskesi artık düşecek

Shiftdelete’nin haberine göre, anonimliğin arkasına sığınan bir grup insan, dijital platformlarda karşıt görüşlü kişileri taciz ediyor. Ancak bu tür hesapların gün geçtikçe artması ve daha fazla insanın siber zorbalığa maruz kalması nedeniyle önlemler alınmaya başlandı. Bir örnek haftasonu açıklama yapan Avustralya hükûmetinden geldi.

AVUSTRALYA’DA YASA

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, önemli açıklamalar yaptı. Morrison, sosyal medyaya yönelik bir yasa çıkaracaklarını duyurdu.

Başbakan Scott Morrison Pazar günü yaptığı açıklamada, söz konusu yasanın kapsamına değindi. Çevrim içi trollerin maskesini düşürmek için yasa çıkaracağını açıkladı. Bununla birlikte, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devlerinin bu tür hesapların ayrıntılı bilgilerini vermekle yükümlü olacağını belirtti.

Scott Morrison, yasanın Avustralyalıları çevrim içi taciz ve zorbalıktan koruyacağını söyledi.

Morrison gazetecilere verdiği demeçte, “Çevrim içi dünya botların, bağnazların, trollerin ve diğerlerinin anonim olarak dolaşıp insanlara zarar verebileceği, onları taciz edebileceği, zorbalık edebileceği ve kızdırabileceği vahşi bir batı olmamalı. Gerçek dünyada bu mümkün değil ve dijital dünyada da olmayacak.” dedi.

Morrison, açıklamasının devamında ise şöyle dedi: “Dijital platformlar, bu içeriğin kaldırılmasını sağlamak için uygun süreçlere sahip olmalıdır. Bu mecraları onlar oluşturdu ve güvenli hale getirmeleri gerekiyor. Yapmazlarsa bunun gibi kanunlar getireceğiz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.