Trabzon'da kıyıya ölü yunus vurdu

Trabzon'da kıyıya ölü yunus vurdu
Trabzon'un Sürmene ilçesinde sahilde ölü yunus bulundu. Balıkçılar, yunusların ölümüne kalkan ağlarının neden olduğunu ileri sürdü.

Sürmene ilçesindeki Balıkçılar köyünde deniz kıyısında hareketsiz yatan bir yunus gören vatandaşlar, durumu Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'ne bildirdi. Olay yerine giden ekipler, yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki yunusun öldüğünü tespit etti. Yunusun vücudunda kesici ya da delici alet izine rastlanmadığı belirlendi ve ölü yunus sahilden kaldırıldı.

660e951cd64dadd476d50e8e.webp

Kalkan avcılığında kullanılan ağların geniş gözenekli olduğunu yunusların bu ağlara takıldığını ve böylece öldüğünü açıklayan Balıklı Köyü Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ali Kemal Kalyoncu, “Bu dönem kalkan balığı avcılığı olduğu için kullanılan ağlar geniş gözenekli. Yunus bu ağlara girince kurtulamıyor ve ölüyor. Balıkçı, ağını kaldırdığında yunusun öldüğünü görünce de denize geri atıyor” ifadelerini kullandı.

660e951cd64dadd476d50e8f.webp

Balıkçı Soner Karabacak da “Yunusların ölüm sebebi doğal olabileceği gibi kalkan avcılığı bu sezonlarda başlıyor. Kalkan ağlarına takılan yunuslar boğularak ölüyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.