Tır şoförü kabinin üstüne yuva yapan kuş için kontak kapattı

Tır şoförü kabinin üstüne yuva yapan kuş için kontak kapattı
Bilecik'te bir tır şoförü, kabinin üstüne yuva yapan ve yavruları bulunan kumruyu rahatsız etmemek için 20 gündür aracını hareket ettirmiyor.

Tır şoförü Selman Altıntaş, işe gitmek üzere aracının yanına gittiğinde beklenmedik bir manzara ile karşılaştı. Araçlarının üstüne bir kuşun yuva yapmış olduğunu ve içinde yavrularının bulunduğunu fark etti. Altıntaş, kuşun yavrularını taşımadan önce yuvadan uçup gitmesini beklemeye karar verdi ve o günden beri tırını hareket ettirmedi.

25 yıldır tır şoförlüğü yapan Altıntaş, genellikle İstanbul'a yük taşıdığını belirtti. Kumruyla karşılaşmasını anlatırken, "20 gün önce sabah işe gitmek için tırın yanına gittim. Lastikleri ve diğer kontrolleri yaparken, kabinin üstünde yuva yapmış bir kuş gördüm. Kuşun içinde bir yavru ve bir yumurta olduğunu fark ettim. Kumru olduğunu anladığımda, kuş ve yavrularının yuvasını yerinden oynatmamaya karar verdim." dedi.

Altıntaş, tırın kasasının boş olduğunu belirterek, kuşların yuvadan uçup gitmesine kadar aracı çalıştırmayacağını ve hareket ettirmeyeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.