Tıpta yan dal eğitimi alacak doktorlar dikkat

Tıpta yan dal eğitimi alacak doktorlar dikkat
Sağlık Bakanlığı, 2022-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) Ek Yerleştirme başvuru tarihini açıkladı.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, 2022-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) Ek Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tarafından 16 Mart 2023 tarihinde açıklandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, başvuruların Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden 17 Mayıs 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacağı açıklandı.

Adayların dikkatine uyarısıyla yapılan duyuruda, "Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversitelerin tıp fakültelerine yan dal uzmanlık eğitimi yapmak üzere, ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi yapılan adayların atama başvuru işlemleri 17 Mayıs 2023-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında (on iş günü) aşağıda belirtilen usul ve esaslar
çerçevesinde yapılacaktır" denildi.


GENEL USUL VE ESASLAR
1-Adaylar atama başvurularını Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile yukarıda belirtilen süreler içinde giriş yapacaktır.
2-Başvuru yapacak adaylar, yukarıda belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup başvuruyu kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgilerinde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.
3-Kesinleştirilen başvuru formu ayrıca fiziki evrak olarak gönderilmeyecektir.
4-Atama başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyen aşağıda belirtilen adrese dilekçe ile başvuruda bulunabileceklerdir.
5-Sözleşmeli veya Aile Hekimliği statüsünde görev yapan uzman hekimlerin kadrolu statüye geçiş işlemlerini yapmaları halinde atama işlemleri yapılacaktır.
6-Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır.
7- Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen ve açıktan ataması yapılacak adaylar hakkında arşiv araştırması yapılacak olup, arşiv araştırmaları sonuçlandıktan sonra atamaları yapılacaktır. Arşiv araştırması olumsuz sonuçlananların ataması yapılmayacak olup, ataması yapılamayan adaylara ayrıca yazılı olarak bilgi verilecektir.
8- Sağlık Bakanlığı adına Üniversite Tıp Fakültelerine yerleşen adaylardan;
• Halen başka kurum kadrolarında görev yapan,
• İstifa eden veya müstafi sayılıp açıkta olan,
• Özel ve vakıf üniversitelerinden geçecek olan ve Yerleşmiş oldukları Üniversite Tıp Fakültelerinin bulunduğu ilde Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen), aynı ilde yoksa en yakın ilde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen) atamaları yapılmaktadır. Hekimlerimizin atandıkları kadrolara başlamasına müteakip kazanmış oldukları üniversiteye görevlendirme işlemleri yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN SİSTEME YÜKLENECEK GEREKLİ BELGELER
1. ÖSYM YDUS yerleştirme sonuç belgesi
2. Yan dal uzmanlık eğitimi yapmak üzere yerleşen ve devlet hizmet yükümlülüğü devam eden adayların il sağlık
müdürlüklerinden alacakları sınav tarihi itibariyle devlet hizmet yükümlülüğü (DHY) süresini gösterir belge
3. Adli Sicil Kaydı
4. Askerlik Durum Belgesi
5. Yabancı Uyruklulardan Kimlik Fotokopisi
6. Türk Soylu Adaylar İçin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden Alınmış Yabancılara Mahsus
Kimlik Belgesi Fotokopisi

ÖNEMLİ NOT:
1-Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp
fakültelerindeki yan dal uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilenler dışındaki (YÖK Kadrolarına
Yerleştirilen Adaylar) adayların yerleştirildikleri kuruma müracaat etmeleri gerekmektedir.
Adaylara önemle duyurulur.

tus-sinavi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.