Tıkalı lavabodan 10 saniyede kurtulun

Tıkalı lavabodan 10 saniyede kurtulun
Lavaboya atılan yemek arttıkları yabancı cisimler nedeniyle tıkanan lavabolara açmak için en etkili olan bazı yöntemleri sizler için araştırdık.

Yasemin.com'un haberine göre; Ev içerisinde özellikle mutfakta karşılaşılan en büyük sorunlardan biri lavabonun tıkanmasıdır. Bazı atıklar nedeniyle tıkanan lavabolar zaman içerisinde kötü koku oluşumuna neden olur. Lavabo açarken kullanacağınız yöntemler arasında en etkili yöntem bulunuyor.

LAVABO AÇARKEN EN ETKİLİ YÖNTEMLER

1- Tıkalı lavabo sorunun çözmek için en basit yöntemlerden pompa ile açma yöntemidir.

4-4.jpg

2- Karbonat sirke ve tuz karışımıdır. Bunun için 1 su bardağı karbonat 1 bardak sirke ve biraz tuzu karıştırıp tıkalı lavaboya dökün. Daha sonra tıpa ile lavaboyu kapatıp yaklaşık yarım saat kadar bu şekilde bekleyin. Diğer tarafta hazırladığınız 1 litre kaynar suyu da yarım saat sonra tıpayı açıp dökebilirsiniz. Bu işlemi peş peşe yaparak da uygulayabilirsiniz.

3- Bulaşık deterjanını kullanarak lavabo tıkanıklığını giderebilirsiniz. Bulaşık deterjanından yaklaşık yarım çay bardağı lavaboya döküp hemen tıpayla kapatın. Ardından 1 litre kadar sıcak kaynattığınız suyu döküp tekrar tıpayı kapatın.

lavaboya-kaynar-soda-dokerseniz-f6fa77.jpg

4- Marketlerden alacağınız lavabo açıcı tozlar ve tabletlerdir. Bunlardan satın alıp lavaboya boşaltıp üzerine kaynar suyu dökerek tıkanan lavabolarınız açabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.