Tıkalı gideri 4 adımda saniyeler içerisinde açıyor

Tıkalı gideri 4 adımda saniyeler içerisinde açıyor
Tıkanmış lavabo ve tuvaletler evlerde sık karşılaşılan bir sorun. Hatta bu durum devam ederse evi su basabilir. Peki, 4 adımda tıkalı giderleri nasıl açabiliriz?

Tıkanmış lavabo ve tuvalet gibi giderleri açmak oldukça zor gibi görünebilir ancak 4 yöntemle zahmetsiz şekilde açabilirsiniz. Bunun için temizliğe başlamadan önce mutlaka lastik eldiven giymelisiniz.

TIKANMIŞ YERLERE 4 ADIM; HAVLU, KARBONAT, BEYAZ SİRKE VE KAYNAR SU

Fazla suyu almak için kova veya havlu kullanın. Böylece gereksiz sıçramaları önlersiniz. Diğer bir adım ise doğal temizleyicilerden karbonat, beyaz sirke ve kaynar su kombinasyonu. Bu üç etkili malzemeyi tıkalı yerlere kullanmalısınız. Karbonat ve beyaz sirke, pH ölçeğinin zıt uçlarında yer aldığından, yalnızca dört kolay adımda lavabo ve tuvalet tıkanıklıklarını açabilir.

Karbonat, alkalidir. Bu nedenle yağ ve kiri kolayca çözer. Yarım bardak karbonatı giderlere eklemek yeterli olacaktır. Ardından üzerine yarım bardak beyaz sirke ekleyin. Bu işlemlerden sonra klozet kapağını kapatmayı veya lavaboyu bir bez veya bardakla kapatmayı unutmayın.

Sıcak suyu dikkatli bir şekilde dökmeden veya kalan kalıntıları temizlemek için tuvaletin sifonunu çekmeden önce karışımın 15 ila 30 dakika etki etmesini bekleyin.

TEKRAR TIKANMAMASI İÇİN NELER YAPMALI?

Tekrar tıkanmasını önlemek için drenaj süzgeçleri kullanın. Yiyecek ve pislik birikmesi giderinizi tıkayabilir, ancak bu durum açıklığa paslanmaz çelik bir süzgeç yerleştirerek kolayca çözülebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.