THY yolcularına yurtdışı uçuşlarında internet ücretsiz

THY yolcularına yurtdışı uçuşlarında internet ücretsiz
Dünya havacılık sektöründe büyük bir paya sahip olan THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, IATA zirvesine katıldı. Zirvede önemli açıklamalar yapan Bolat, THY’nin dış hatlarda ücretsiz internet hizmeti vereceğini açıkladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Kurulu ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi için İstanbul’da buluşan havacılık sektörü öncüleri arasında, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Bolat da vardı. Bolat Havacılık sektörüne dair yaptığı önemli açıklamalarla birlikte THY’nin dış hatlar uçuşlarında yolcularına ücretsiz internet hizmeti sağlayacağını da söyledi.

Geleceğe Dair Umut Verici Açıklamalar Yaptı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, bu yıl gerçekleştirilen net gelirlerine dair de açıklamalarda bulundu. Bolat konuşmasında “Gelirlerimiz bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 42,7 artış kaydetti. Net karımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 arttı. Aynı dönemde 233 milyon dolar kar elde ettik. Bu yıl tarihimizin en yüksek ilk çeyrek karı oldu. Türk Hava Yolları’ndaki meslektaşlarımız ve Türk Hava Yolları iştirak ekosistemiyle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Ekonomisine Büyük Katkı

THY Y.K. Başkanı Bolat orta ve uzun vadede ülke ekonomisine yapmayı planladıkları katkıdan da bahsederek, “Ekosistem ve diğer katkılar ile birlikte Türk Hava Yolları’nın Türkiye ekonomisine toplam katkısı 140 milyar dolar olacak. Bugünkü rakamlara göre burası dünyanın 59. büyük ekonomisi anlamına gelmektedir.

Yani bu yılki rakamı karşılaştırırsanız, Türk Hava Yolları’nın büyüklüğünü yaklaşık 2,8 kat katkı ile yaklaşık 2 kat büyütüyoruz.” diye konuştu.

Müşterilere sağlanan hizmetler konusunda da açıklama yapan Bolat, "çok yakında dünyada sadece iç hatlar değil, aynı zamanda dış hatlarda ücretsiz olarak hizmet veren ilk hava yolu olacağız. Hedeflerimizin biri de Türk Hava Yolları’nı dünyanın en iyi dijital deneyimleri arasında ilk 3’e sokmak.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Patronlar Dünyası

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.