Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Testi

Türk mutfağının zenginliği, dünya sofrasında tartışılmaz. Yöresel mutfağımız ise bu zenginliğin altın değerinde parçasıdır. Her ilimizin kendine özgü yemeği vardır ve ustasının elinde yapılırsa ağızda kalan tadı unutulmaz.

Bu illerimizden biriside Yozgat, meşhur yemeği ise "Testi Kebabıdır". Bu yemeğin bir özelliği ise testiyi kıran ilk kişinin bir dilekte tutup testiyi kırmasıdır.

Kendini süper benzinle çalışıyor zanneden ama gazlı araçtan farksız ligimizin son maçı öncesi ligin şampiyonluğu üç güzide kulüp arasında gidip, gelmektedir.

Son zamanlarda yaşamadığımız "averaj" ipine bağlı yarışın galibi kim olacak? Bilmiyoruz ama kanaatimce bu iş averaja kalmayacak.

Üç testiden, ikisi kırılacak ve son haftanın tek sağlam testisi istediğini alacak.

Lig başlangıcında kadro yapısına bakıldığında hiç şans verilmeyen Beşiktaş, futbol doğrultusu ve inançla ilerleyerek son maç öncesi aldığı iki mağlubiyete rağmen hâlâ lider ve şampiyonluğun en büyük  adaylarından birisi.

Fenerbahçe ise yaptığı olağan üstü transferlere rağmen yanlış teknik direktör tercihinin sebebiyle kaybettiği gereksiz puanların acısını hissediyor. Objektif gözle baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; yanlış teknik direktör seçimi olmasaydı şu an Fenerbahçe ligin son üç haftasında şampiyonluğunu çoktan ilan etmişti ama olmadı ve sancılı süreci yaşıyor. Bu süreçte Beşiktaş ve Galatasaray ardında düşük şansa sahip takım hüviyetinde.

Galatasaray'a gelince büyük takım hüviyetini elinde tutarak, yarıştan koptu, kopacak derken aldığı önemli galibiyetlerle şampiyonluk yarışında varlığını hissettirerek son maç öncesi şampiyonluğun diğer hatta Beşiktaş'a göre bir adım önünde durmaktadır.

Dedik ya! Ortada iki gollük bir averaj var ama siz buna bakıp, kafanızda ligin sonuna doğru çeşitli senaryolar düşünmeyin.

Son haftanın maçlarına baktığımızda;

Göztepe - Beşiktaş

Kayseri - Fenerbahçe

Galatasaray - Malatya

Maç tablosuna baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz lig bitimi puan sıralamasına baktığımızda "averaj" ipinin kopmuş, üç testiden ikisinin kırılmış olduğunu göreceksiniz.

Kırılan iki testinin, kırılma etkenleri ise orta yerde duruyor, okumak isteyen dikkatli baksın yeter.

Dileriz son haftayı futbol keyfi yüksek bir grafikle yaşarız.

Şampiyonluk yarışının diğer önemli hikâyesi ise teknik direktör tablosunda yatıyor. Bir yanda deneyimli isim Fatih Terim diğer yanda ise bir dönem talebeleri olan Sergen Yalçın ve Emre Belezoğlu.

Türk futbolu teknik adamlık hanesine şimdiden geleceğe adını yazdıracak iki değerli teknik adam kazanmıştır. Bu da futbolumuzun zenginliği olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları