Terör propagandası yapan 126 hesaba işlem başlatıldı

Terör propagandası yapan 126 hesaba işlem başlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, BTÖ(Bölücü Terör Örgütü) propagandası yapan 126 hesap hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, BTÖ(Bölücü Terör Örgütü) propagandası yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 126 hesap yöneticisinin saptandığını ve haklarında işlem başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden, BTÖ propagandası yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 126 hesap yöneticisinin tespit edildiği açıklandı. Tespit edilen 126 hesap yöneticisinin haklarında adli işlem başlatıldı.

Paylaşımında şüphelilerden 104’ünün yurt dışında olduğu belirtilirken Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Başkanlıkları Dairelikleri yurt içinde yürütülen operasyonlarda koordineli bir çalışma gerçekleştirildi. 22 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 14’ü yakalanarak gözaltına alındı. 8’i ile ilgili ise çalışmalar sürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.