Terör örgütüne kuryelik yapan 2 kişi tutuklandı

Terör örgütüne kuryelik yapan 2 kişi tutuklandı
PKK/KCK terör örgütünün üst düzey yöneticileriyle fotoğrafları bulunan ve örgütünün kuryesi olduğu iddia edilen 2 kardeş, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’nın Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği operasyon sonrasında adli makamlar tarafından tutuklandı.

PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca genişleyerek devam ediyor.

Adıyaman'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, örgütün sözde yöneticilerinden birinin ailesine ait sobadan çıkan fotoğrafların izini süren güvenlik güçleri, Şanlıurfa'da iki kuryeyi yakaladı. Olay, Ocak 2023'te Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, kırmızı kategoride aranan terörist Mizgin kod adlı Arzu Ok'un babası M.O'nun hurda olarak sattığı sobayı alan hurdacının ihbarı üzerine başlattığı soruşturma sonucu ortaya çıktı. Soba içinde bulunan fotoğraflarda, Arzu Ok ve diğer örgüt mensupları ile birlikte görülen F.Ö. ve kız kardeşi Z.Ö'nün Şanlıurfa'da yaşadığı belirlendi. Ekipler, şüphelilerin örgüt ile sivil şahıslar arasında kuryelik yaptığını tespit etti. Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda F.Ö. ve Z.Ö. gözaltına alındı. Adıyaman'a getirilen şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.