Terör örgütü IŞİD'e yönelik dev operasyon: 23 şüpheli gözaltına alındı

Terör örgütü IŞİD'e yönelik dev operasyon: 23 şüpheli gözaltına alındı
İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen BOZDOĞAN-29 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü IŞİD’e yönelik 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen BOZDOĞAN-29 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

ekran-alintisi-jpg1.jpg

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ayrıca, güvenlik güçleri tarafından başarı ile icra edilen operasyonlarda, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da 2 ve Tekirdağ’da 1 olmak üzere toplamda 23 IŞİD şüphelisinin kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

ekran-alintisi-jpg3.jpg

Bakan Yerlikaya ayrıca, 1 Haziran 2023 ile 22 Nisan 2024 tarihleri arasındaki 10 aylık süre içinde terör örgütü IŞİD’e yönelik toplamda 1422 operasyon düzenlendiğini ve düzenlenen bu operasyonlarda 2.991 kişinini gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan 718’inin tutuklandığını, 566’sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

ekran-alintisi.jpg

Bakan Yerlikaya resmi X hesabından en son düzenlenen BOZDOĞAN operasyonunda, Jandarma ekipleri tarafından PKK’ya yönelik düzenlenen BOZDOĞAN-28 operasyonunda da, terör örgütüne ait 82 mağara ve içerisindeki çok miktarda silah, mühimmat, yaşam malzemesinin ele geçirildiğini bildirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.