Tek tek herkese bildirim gidiyor ‘Mesaja tıklayan binlerce lirasından oluyor’

Tek tek herkese bildirim gidiyor ‘Mesaja tıklayan binlerce lirasından oluyor’
Binlerce vatandaş kampanya adına dolandırıcıların gönderdiği SMS’lerden mağdur oldu. Telefonunuza gelen mesajlara dikkat edin.

Dolandırıcılar farklı oyunlarla vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Emniyet’ten sürekli olarak dikkatli olunması konusunda mesajlar gönderilse de dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşın karşına çıkıyor.

Bazı şirketlerden gelen kampanya, indirim SMS’leri yeni dolandırıcılık türlerini ortaya çıkmasına neden oldu. Binlerce vatandaş, büyük firmalardan gelmiş izlenimi yaratanda SMS’lerden dolayı mağdur.

646de3bfae1050cf5f40f866.webp

Sahte firmalardan gelen SMS'i sorgulamadan açanların kredi kartı bilgileri dolandırıcıların eline geçiyor ve diledikleri gibi kullanabiliyor.

Dijital İş Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel, bu tarz dolandırıcılıklardan korunmanın yollarını açıkladı. Son dönemde binlerce kişinin telefonuna "kargonuz ulaşmadı" mesajı gönderilerek, vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Kızılel, bu tür bir mesaj gelmesi halinde asla bağlantıya tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi.

blog-detay-1056-x-750-4.webp

LİNK YÖNLENDİRMELERİ ÇOK TEHLİKELİ

Gün içinde birçok firmalardan defalarca SMS alabiliyoruz. Ancak bu gelen mesajların bir kısmı bilgilendirme mesajı iken diğer kısmı dolandırıcılara ait olabiliyor.

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Berak Kızılel, mesajlara gelen Link yönlendirmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Kızılel, linke tıkladığında tüm bilgilerin karşı tarafa ulaştığını ve bilgileri kopyalayıp ciddi mağduriyetler yaratıldığını söyledi.

Dijital İş Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel’in son zamanlarda da şans oyunları adı altında ciddi bir dolandırıcılık furyası başladığını söyledi.

6215dda30822897cb474abbd-dolandiricilik.jpg

“KARGONUZ SİZE MUTLAKA ULAŞIR”

Bu tip dolandırıcılardan gelen mesajların iyi sorgulanması gerektiğini ifade eden Kızılel, gönderilen linklerin resmi bir siteye ait olup olmadığı, SMS'i gönderen numaranın gerçekten resmi kuruluşa ait olduğunu iyi kontrol etmek gerektiğini vurguladı.

Son zamanlarda sıklaşan kargo dolandırıcılığı ile ilgili konuşan Kızılel “Kargonuz size ulaşmadıysa, muhakkak ulaşır merak etmeyin. Mesaja tıklamak yerine, hangi firma ismi dolandırıcılığa konu olduysa direk o firmanın bir şubesine gidip sorun daha mantıklı” dedi.

MAİL DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Dolandırıcıların yeni yöntemi ise mailler üzerinden gerçekleşiyor. Berat Kızılel konuyla ilgili tanınmadık kişilerden ve adreslerden gelen maillere bakılmaması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.